[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (58) 王鋒尾後針!

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
根據個story意思,就係阿澤不平則鳴,覺得節目組應該將真相剪出,唔剪就自己講。

而節目組想保賤格嘅王鋒,覺得王鋒私底下道咗歉,本身想剪走晒令件事連曝光機會都冇;但因為阿澤嘅堅持,最後都好soft咁剪咗件事出嚟。

但節目組唔忿氣,覺得俾個參賽者逼到屈服咗,所以意圖帶風向屌阿澤小器。點知大多觀眾唔受,覺得偽君子卑鄙小人先最黑人憎。而家就再唔忿氣啲,惟有出個story發脾氣
藍組 香印 kakit taco adams lubia jake 做工Ritchie都唔錯

兩組都各有中意嘅參賽者
歷屆反派角色必須係節目組
跟住先到王鋒
Sorry啱啱跟翻造星
想問下咩黃鋒尾後針係咩事 有冇懶人包 又或者有冇邊一集睇翻
到底最後佢甩唔甩到枝針 就要睇佢點應對
Kakit adams兩個drama queen
Cho lewis火上加油
啡d us:
其實唔太想佢哋分組比拼
想睇下佢哋炒埋一碟會有啲咩火花
評判睇哂咁多個表演之後先排名次
跟住再揀人嚟foul
不過應該無咁刺激同好睇
節目組最想就係啲人屌節目組 唔好屌其他人
不過王鋒一路冇回應都係好可疑
擺明啦
阿導演比著同事跣9你出陰招同你搶皇牌節目做
搶完話sorry請你食飯餐飯
ok?
覺得今Round評判口味好狹隘
Play safe 夠表面 直接到題 就穩贏
一有小小非主流、要思考成份就 唔like

不如取消自選曲算,評判準質都唔係睇表演者演出技巧,紅組贏都係因為 主題夠大眾化、輕鬆、娛樂到觀眾。藍組經常創新、加入藝術元素,但短短幾分鐘表演,結構鋪排上又未做得夠好,好輸蝕
王鋒甩針係要連內臟都扯埋出嚟
跟住就會死架啦
宜家先知t唔識串係度
佢嗰語氣就係都俾你組贏左啦,仲嘈嘈嘈,好小事咋嘛,家醜做咩外傳
可以睇返第18集dance battle
星4本身諗住係佛祖一齊教如果一齊教應該效果會好好多
下,睇完呢個post ,點解節目組係大反派?有心跣人,道左歉就大晒?仲要怪返受害人大嘴巴?

本來我都疑點歸於被告,唸住有咩原因之前都冇加把嘴。但依家佢做錯事,仲要怪受害者講返出來,即刻反感度MAX!!!!
講緊海外參賽者玩完個比賽
唔識廣東話都係好難留低喺香港發展嘛
咁唔識咪去努力學
而家又唔係cut曬海外參賽者啲鏡頭
的而且確海外參賽者弱點就係廣東話,咁咪要多加努力囉
又冇人迫佢哋參賽,邊有得話ViuTV當人condom,大家互相利用啫
到宜家都係t唔識串
下次玩呢啲節目就響個好啲嘅朵
連強尼都讀錯
真係推王鋒去死
其實睇我推的孩子/木村花事件都知
所有真人騷嘅反派只有節目組 就算觀眾覺得自己知幾多嘢 睇幾多嘢 都只係節目組show出嚟主動比人睇
根本冇所謂上帝視角 本來就固定咗
所以當啲參加者係角色就算 唔需要人格謀殺
呢單嘢咁有noice梗係會比人咬住唔放 節目組開心都嚟唔切 見今屆咁少drama
現實同虛擬都分唔清就唔好追真人騷 呢個係大原則嚟
但T唔識串幾好笑
好過Andy David Nathan Jason街市名
你調轉曬喎
而家係藍組俾評判屌唔夠深度
上面個回覆正正就係冇思考能力嘅好例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞