[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (58) 王鋒尾後針!

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
琴晚太早瞓 錯過晒啲live
佢有冇咁大權力啊 親生仔係王鋒唔係阿澤喎
由99強都睇到阿澤嘅形象係負面啲
例如話佢自稱唔想同王鋒比較
但剪出嚟嘅畫面全部都係佢單方面提住王鋒
加上佢哋個樣一個苦,一個陽光
可以想像阿澤嘅character係用嚟反襯王鋒
節目組個態度完全係"你最終都贏左啦仲想點"
但完全係唔關贏輸嘅問題
係心地、人品問題
"有咩錯都應該幫佢?" "咁做都係家姐咩?"係咪黎搞笑
正正係因為"姊妹" 條王鋒咁樣做又有無當過對方係"姊妹" ?

公道講句成個節目組都係垃圾
係呀 我哋呢啲觀眾剩係可以就睇咗嘅集數討論
預視唔到之後有咩劇情喎
你係知啲乜嘢就爆定啦 如果唔係黃鋒形象繼續插住水先
其實好大機會係工作人員問佢
你同王鋒style好似wor
你會點differentiate自己呀之類
但剪接完出到街嘅感覺就係澤成日提住同王鋒比較
對澤勁唔fair
小事 on9
所以話個剪接有心整到佢個形象係咁
根本本身製作組就好可能唔太鍾意阿澤

我唔排除事實阿澤份人平時就唔討好
但「王鋒有冇問題」完全係另一件事
又唔post紅組跳舞
其實 和平之前 呢個item 都係大路主題… 「戰爭」「和平」字面上都可以理解,純粹紅組執行上做得好,表演有張力。
睇咗廿集
依家中意嘅仔仔多咗
紅組:N亨、Owen奶、有錢仔、Tsoul
藍組:香印、Kakit、Adams、粗lewis
Miss Congeniality: Lubia
今Round評判… 準則一時一樣。一時就話想個表演「娛樂」觀眾,又想你個表演有「深度」要有訊息/意義,仲叫參實者留係Comfort Zone

總知你個演出無太大失誤,基本功做好,評審就會變咗安仔所講嘅「睇品味」… 所以自選表演既比賽根本就唔公平,兩邊演出手法、畫面係完全唔同嘅風格。都唔知有乜好評
橙海個組次次都睇得好辛苦,覺得自己好似家長睇住班仔第一次上台表演驚佢地出錯咁完全enjoy唔到

對面除咗風格唔啱口味接近完美
我明明記得好似有個地盤佬唱餘震入咗60強
點解好似唔見咗佢咁
退咗賽,但節目組又一句輕輕帶過咗,名都唔撚提
印象中 初選旁白君都係對呀澤開始mean
話佢同黃鋒唔洗再比較 因為你地坐嘅凳都唔一樣 因為佢坐復活區
今屆so far最「藝術性」item又可以無視,夾硬fit返自己個narrative
真係紅組係犯眾憎啫,唔駛偏心到咁吓
橙海我直頭覺得係60強so far最難頂嘅item
有冇人有香印ig live海草舞嘅gif
一開頭係Howard 戴帽MarkChan 戴眼鏡Adam 最肥果個樂樂 彈琴打敲擊係宇軒 打鼓Jason Loi
點解節目組/導師都唔覺得王鋒尾後針有問題?
節目組班友平時都係夾好 然後即興任改?
係工作上 依種人自私自把自為任改一定係最難搞 最易犯眾憎

會唔會Viutv最唔掂嘅‘真人騷參賽者’
今round自選大家點排?
我個人:
Owen>Lubia>500kg=n亨>橙海>香印

我諗何丙鍾意橙海因為佢聽音樂聽得深入過我地
連bass有無彈錯佢都聽到曬
呢組話曬都有Mike幫手排同編曲
好過香印個個 真係唔知做乜9dance battle出色太多
其實到而家都唔知既人都冇睇架啦 問黎做乜
你啱
master class災難到我已經刪除記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞