[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (58) 王鋒尾後針!

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
咁阿澤係有料架嘛
點解唔揀佢入60強
你唔好話怪佢嚟參賽呀
Blame the victim嘅極致
明明就係節目組惡剪
點怪得蕾或者佢自己
ansonbean無免費巴咁多人憎啦
華納邊有位可能仲多人過mkv
純講50%唔係多數囉
王鋒我淨係睇咗兩round自選都未撚睇
已經覺得無咩統治力?王鋒99強我覺得合格
marf第一round已經sharp 係真
姜濤第一二round我真係睇唔到有咩統治力
除非契仔呢round foul囉唔係邊度咁快做到分析師
佢話用嚟襯先俾佢入60強
唔係姐係assume佢無料咩
統治力係講緊觀眾一出黎就已經知道冠軍係邊個
壓倒性咁人氣高所有其他人一截

between 無記錯造星得佢地專業評審同人氣投票都係第1咁贏
講起就嬲
星2同星3夾硬加part dance battle去屈啲唔識跳舞又好高人氣嘅選手
MC就係咁攞唔到冠軍
原本ansonbean係三甲不入添架
其實佢係咪都係新上Chill Club
之前CC監製係另一個人嚟(叫葉子文)
免費巴係比人屈評判分先拎到冠軍
姜濤係出造型照個一刻已經知佢係冠軍
咪就係囉
根本就係做俾佢
嗰年內定左比佢 全程唔算好起眼照攞冠軍
由星一已經開始投同追live po
所謂壓倒性第一咪又係viu揀定人,再配合剪接同劇本推出嚟
當然都要粒仔本身爭氣

依家係viu揀仔眼光有問題,同觀眾口味差太遠
又一早拍好哂,好難跟市場意願做調整(仲話全民造星
製作組功力又有限,推唔到佢地想推嘅人
仲要剪接日日吹奏
但係我覺得何丙咁樣睇又無可厚非
好似做期望管理咁
如果紅組表演已經係擺到明話你知係廢啲嘅話,只要佢有一啲進步(哪怕未夠完善)都已經值得嘉許
但係如果係藍組咁樣一開頭將個標準擺到咁高,咁自然就會要求更加多嘅嘢喎
尤其係如果係自創歌曲嘅話,咁就更加要睇你呢個表演有咩想表達啦,因為係你自己寫㗎嘛,你有全權控制㗎嘛,唔使就原曲/詞係點㗎喎
尤其係今季,無咗花姐之後,仲有一種力有不逮嘅感覺
剪接剪到一忽忽
都未認到參賽者就完全唔加name tag
王鋒尾後針單嘢都算
Tim退賽都唔提唔講,連係邊個退賽都唔知
其實佢哋有無諗過將pre round同小組賽完全分開
Pre round就拍定表演俾觀眾投票,至少唔會有大家覺得cute嘅仔走咗
當一個禮拜後截止,然後先正式開始60強嘅錄影
至少知道觀眾心水
無咁易仆街
Mc 會好慶幸當年自己無入p1x3L
啲表演好高質 好有水準
個導演真係戇撚鳩,唔係扮
viu咁多屆從來冇諗過要照顧觀眾心水
星一二十強foul走anson lo
星二盲捧廢契,迫害Team B互打
星三、四繼續盲捧廢契

更加唔好講佢哋點經營mirror collar同處理mo
一樣係星1 live到宜家
製造組成日都有討好剪接
但爆到咁嘅得佢地兩個

所以我先話王峰唔入流
到preround連人氣選手條邊都hi唔到,宜家仲過街老鼠
出左道應該衰過ash
做死左雲姨同MC
紅組唔齊
呢啲合唱位一有人甩/快就好明顯,尤其係Woo~Woo~Woo呢啲就更加明顯
再加上我覺得佢地有啲怯場,發揮得唔好,有時啲音都唔夠穩,會飄或者震
Oscar 填詞人
佢地同佢講整首歌出黎嘅目的係為左俾大家都可以show到擅長嘅野,而唔講首歌想表達d咩

覺得咁答衰梗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞