Top 15 目前銷售數量最多嘅遊戲

378 回覆
106 Like 24 Dislike
rdr2係正,任天堂行到自己既路都有本事。take two既走向係追求真實,其他公司做既都係呢個方向加魔法,歷史or科幻,任天堂係卡通openworld融合rpg玩法,呢個真係無咩公司做到。
botw之前無諗過日廠可以做到成功既openworld,今次玩法方面仲更上一層。
我真係好好彩 出世食正gba colour水尾 nds橫行既年代
不過我身邊啲fd全部都係玩nds多
第十五位都勁
食鬼 1980年出
Terraria真係game迷先會玩
榜上得巫師同RED2係白金左PC同PS都有買,反而覺得GTA悶得濟亦可能我只係玩單機,因為都明白GTA個主體從來都唔係主線而係Online。
仲要成本咁低賺到笑
今集勁多洞窟探索得好開心個人認為多咗佢同水井已經令隻game大咗差唔多成倍 大家成日討論天空同地下世界好似遺忘咗呢兩樣 冇玩Elden ring(ns+垃圾pc玩家)但啲frd話有趣過佢啲一式一樣嘅地下墓穴好撚多

另外玩過botw得登去返上集有特別嘅地方仲會有新嘅驚喜 例如上集三棵杉樹個神廟挑戰今集三棵獨杉都各有一粒屎上集血月裸體嗰個亭變咗拍檔退休嘅地方 仲提返Kass成個一始區btw做乜件八婆搶咗我層樓仲有我dlc掛嗰張大合照全部都好感動

再加埋靠遊戲入面環境嘅簡約地圖搵龍之淚 伊蓋隊各基地 櫻花樹 甚至卡卡利科嘅四個圓環 冇玩過上集嘅新手佢連村落同驛站大概位置都有畀 我真係全部自己cap圖玩冇睇過半條垃圾互抄嘅攻略到而家(就快)爆機 咁樣有足夠線索同方向咁探索又唔會太露骨好正
砌機械去虐殺怪物好玩咩?
呢啲唔係遊戲性 只係叫多嘢玩
不如你講下你認為遊戲性係指乜
唔知道 但單方面虐殺好玩嗎
即係ac銷量同主機銷量成正比?
我覺得隻game可以俾我發揮想像力去整自己嘅虐殺方法已經好好玩
咁到你喇
你講隻好玩嘅game出嚟睇下先啦
返工冇時間講我嘅見解
但我會話如果你唔知,你可以用返你識嘅terms去誁
例如玩法豐唔豐富,有唔有趣,點樣有趣
同埋你可以諗下遊戲同玩具嘅分別
曠野之息
兩隻都係神作 完
totk根本你想botw玩法又得 玩新野又得
俾多啲野你玩都可以有得嘈?
旗下點知隻the last of us 2自己炒到咁
逢姐必反
Fortnite pvp直接免費,pve嗰陣收錢但無乜人玩

Pubg一開始係收費,所以無得比,計賺錢隨時fortnite/apex都贏pubg
Btw terraria原來仲早出過minecraft,呢兩隻game上到榜都真係好癲
Minecraft我預咗上榜,而家仲大把人買來玩
minecraft同gtav兩隻都買過幾次
反完更紅
https://www.reddit.com/r/Games/comments/13swnkj/legend_of_zelda_tears_of_the_kingdom_sells_faster/

仲要入埋健力士世界紀錄,成為任天堂裡面賣得最快嘅遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞