【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(12)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Alice帶我哋嚟到一間望到海景嘅房。

當我同Jessica望完個海景,坐低之後,Alice就單膝半跪喺我身邊,雙手遞本Menu俾我。

Jessica好似有少少驚訝...

我眼尾都唔望一眼Alice,就咁單手拎起Alice手上本Menu睇睇。

Alice就繼續單膝半跪咁跪喺我身邊等...

我就慢慢睇...逐頁逐頁睇...

睇完前又睇吓後...睇完後又睇返上前...

Alice都仲係Keep住唔郁...低住頭咁單膝半跪等...
淨係睇本Menu都睇咗差唔多五分鐘...

『有冇乜想食?』又問問Jessica意見。

「你話事吖~我都OK~」Jessica都照返劇本裡嘅對白咁答~

係~係對白嚟㗎~

我哋係咩關係...用咩態度...做啲乜講啲乜全部都已經喺今朝傾過晒。

都係嗰句啦~我哋就係演員~我哋就係做戲~

『你話呢個好唔好?』

又同Jessica玩多五分鐘...

「我真係冇所謂吖~」

差唔多喇...
我隊返本Menu俾Alice:『你話有咩啱我哋食?』

Alice仲係單膝半跪喺我身邊,雙手接過本Menu:「由於兩位都係剛加入嘅會員,我會推薦返我哋今日嘅特別菜式俾兩位...」

Alice就慢慢又用心咁介紹~(當然都仲係一直Keep住單膝半跪喺我身邊啦~)

而我都仲係眼眉都唔望Alice一眼~

等到Alice都差唔多幫我哋安排好晒~清清楚楚咁講咗一次之後...

『就跟你安排。』我點一點頭。

「冇問題~」Alice終於都可以企返起身,「咁就請兩位稍等十五分鐘~」

我同Jessica都點點頭。

Alice再向我哋鞠個鞠之後,低住頭向後退咁行出房。
我同Jessica都打咗個眼色後,就再睇睇間房同計時。

喺唔到五分鐘內,Alice就送咗支紅酒入嚟:「已經抖夠氣~可以享用~」

等到Alice幫我斟完...試一啖...

『嗯。』我點點頭。

Alice就再幫我哋斟杯紅酒~放好~自己就企埋一邊~

我同Jessica就享用杯紅酒,又隨便傾兩句。

當然就唔會傾公事~唔會提及有關我哋係神秘顧客嘅身份啦~

始終Alice都喺度㗎嘛~
然後過咗唔夠十分鐘,啲嘢食都開始嚟。

「呢道菜式係...」Alice都會逐一介紹返~

Alice介紹完,又會企埋一邊。

我同Jessica都邊食邊傾~又飲飲紅酒~

『點吖?有冇睇啱啲咩吖?』

都係跟返今朝夾定嘅話題~

「有吖~我睇中咗個袋吖~等陣你陪我去睇吖~」

『等陣吖?』

「係吖~點吖?又唔得閒吖?」

『有啲嘢要同人傾...』
「唔好傾啦~」

『真係唔得吖...』

「你已經好耐冇陪過我喇~」

『乖啦...自己去啦...』

「唔吖~我想你陪吖~」

『咁大個仲要人陪?』

「人哋想黐住喺你身邊吖嘛~」

『帶埋你去傾嘢好唔好?』

「係唔係先?唔會嫌我阻住你咩?」

『你都知你阻呢?』

「咦好衰㗎!」
冇錯~我哋嘅對話好露骨呢~

都係照劇本裡面嘅對白對答姐~

之但係...劇本係劇本...對白係對白...感覺係感覺...

所有對話內容都係假...之但係...個感覺...咁真咁㗎呢?

係咯...Jessica俾我嘅感覺...堅係勁真喎!

就真係好似一個被愛人忽略咗好耐嘅少女,苦苦哀求多啲關注...更多被愛嘅感覺...

呢個都唔係重點...重點係個對象...係我喎...個對象係我喎!
對住我都可以咁有感覺㗎咩?

係唔係搞錯咗啲乜吖?

Jessica有男朋友㗎喇嘛...就算係佢男朋友忽略咗佢...都冇可能投射落我身上啦!

我喎!我同佢男朋友差咁遠!(雖然就未見過Jessica個男朋友真身係點嘅樣...)

喂但就咁睇架波子都知我同佢男朋友相差一大截啦!

明顯Jessica個男朋友唔係成熟穩重型,就係富幾代幾世祖啦!

我喎?我係乜吖?濕鳩一條咋喎!點投射吖?射落海咋!

或者...呃...或者係Jessica好戲啦...

或者...夠晒入戲...入戲到...真假難分啦...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Day 10-真假難分] PART 04

成餐都跟住劇本咁去演~

又食又飲~
已經將[Day 10-真假難分] PART 03 Upload上Penana
OT完即刻有文睇
所以我Set喺七點有文 就係為咗大家可以辛苦完一日 有文輕鬆吓
幾時食到Jessica
次次有人係上緊網既時候,打電話過黎都會問候人娘親。
仲好攰咁喎
人哋有男朋友㗎喇
打機先慘吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞