【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(12)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
影影
二十尾打上嘅港女實在太令人失望
https://lih.kg/bzoJLBV
#11 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

痴線 好明顯佢吹水
十二歲已經追求物質 我以飛揚之名發誓
你點知的
其實我唔知 我係吹水嘅
木各身尚晚
小新晚
青春
小新晚
大家都晚
未轉ac喎
唔係轉咗咩

上回講到欣欣話一定要令飛揚愛上佢呢個年紀嘅女仔喎~
其實飛揚落搭㗎喇~係唔敢表露出嚟姐~
食飽欣欣就換衫返學~
仲要以男女朋友相稱添~
飛揚真係講到出口喎~
咁今日使唔使車埋月月?
月月自己打嚟話車埋佢~咁就唔使煩喇~
去到老地方等,飛揚覺得呢種荒涼好熟悉~
咁撚熱涼乜鳩吖?
月月出現~飛揚就開車~
今日飛揚揸到識飛咁!冇極限!
咩料吖?
『之前睇嘢冇而家咁慢...當我發現睇嘅嘢越嚟越慢...就揸得越嚟越快...』未試過真係唔知...
「花哈哈~」阿月冇飛揚咁好氣咁擰擰頭~
試過揸林寶...真係返唔到轉頭...
貼地到好似坐喺地上...
個速度感快到好似飛住去咁...
直路加速超快...0-100都唔使一秒...
過彎超定!唔使小心甩尾!
估唔到真係發夢有得揸林寶!
仲要係未來嘅林寶!
的確...尋晚夢見揸嗰架林寶...唔係呢幾年見得到嘅林寶...
車廂裡面嘅佈局...座椅...設備...好明顯都充滿未來感!
點會咁㗎呢?點會夢到一架咁未來嘅林寶㗎呢?
諗都冇諗過...甚至以飛揚對設計超跑嘅知識唔會FF到...
喺冇任何概念之下...點可能夢到咁細緻...咁真實...就好似現實發生過一樣?
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

“吼~吼...”繼續衝住去!衝到開始塞車...要減慢車速...

「俾架林寶你揸都冇用啦~都係塞車~」阿月莞爾一笑~望住前車車尾擰擰頭~

『係囉...再快又點?塞車都係要收皮...』英雄無用武之地,『唔知屯門公路幾時先會唔塞車呢?』

阿月望住條車龍諗一諗:「打仗嘅時候啦...」

『打仗吖...嗯...都係...』唔打仗都改變唔到...

不過要等到幾時,香港先會打仗呢?

乜真係會等到呢一日咩?

憑咩同人打?同邊個打?又邊個可以發起呢場戰爭?
慢慢咁塞...我同阿月都靜靜地咁慢慢塞住駛向前...

就同平時一樣...都係塞到差唔多過咗荃灣先開始通返...

“吼!吼~”我望一望對面線...係尋晚揸林寶衝到嚟差唔多嘅位置...

但明顯...尋晚條路係新淨啲...未來啲...

我好唔專心咁揸車...留意住對面線...

尋晚嘅影像同而家眼前嘅景象開始重疊...

明顯係有分別...

尋晚...我點會夢到一條咁未來嘅公路...咁未來嘅環境...

我仲記得...尋晚喺公路上...俾我爬頭...超越嘅車輛...都係充滿未來感...

點會咁㗎?點會咁真實?

到而家...仲喺我腦海中...就好似確確實實喺尋晚先啱啱發生過...經歷過一樣...
「喂?」阿月叫一叫我,「你做咩吖?」

『吓?我...冇嘢吖...』冇嘢...冇嘢嘅...

「仲話冇?就嚟撞喇...」阿月指住前面...

我回過神...望住前面...先發現就快撞埋去前面架的士!

“依!吼!”我一個扭軚俾油加速衝前!爬過的士頭!

「嘩~你今日車神上身吖?」阿月莞爾一笑咁打量住我~

『咩車神上身吖?我手車不嬲都勁㗎啦!係平時唔露出嚟咋嘛...』係咯...點解我手車咁勁咁㗎呢?

好似一直都咁勁...唔係突然之間...
「神神化化咁嘅你今日...」阿月又莞爾一笑咁打量住我~

『咪又係咁上下...你咪嘈住我啦!一陣真係撞呀!』唔好俾阿月搞亂!

「好好好~個軚盤喺你手~你話事~」阿月又冇我咁好氣咁莞爾一笑擰擰頭~

最好真係可以由我話事啦...

但好明顯就唔輪到我話事啦...

我成個腦...思緒...都好混亂...

好似分唔到邊度係真實...而家呢度係唔係真實...

“吼~吼~”痴痴迷迷咁揸...比平時揸得快好多...踢到盡晒油...

唔使好耐就已經飛到返嚟公司個停車場。
泊好架車之後,我都仲係痴痴迷迷咁...落車...行到去阿月面前...

「喂...」阿月喺我面前揮揮手,「你今日好奇怪囉...真係冇嘢吖嘛?」

『阿月...我愛你...』我好不自覺就將埋藏喺心深處多時嘅說話講咗出口...

「點吖你~」阿月莞爾一笑,「肯定係因為星期六一齊瞓啦~」

我仲係痴痴迷咁望實阿月...就好似分隔多時...久別重逢...

「既然乜都冇發生過...你就唔好諗咁多啦~」阿月莞爾一笑咁擰擰頭,然後就轉身行。

乜都冇發生過...唔好諗咁多...

或者都係...

不過就唔止單單係因為星期六同阿月瞓埋一齊...

係呢兩晚嘅夢...
仲係三魂唔見咗七魄咁跟住阿月返上公司。

大家都打完卡...

「喂你返埋位等等我先~」阿月邊行返埋自己位邊講~

『哦...』等等阿月...

魂不附體咁行返埋位...等...等...

醒喇醒喇喂!咪咁痴線啦!返到嚟公司喇!要開工喇!

好好準備今日要做嘅嘢!

今日...要做啲乜?

呃...
「喂~」阿月就拎住啲文件行到埋嚟,「今日你同Jessica去呢間餐廳做神秘顧客~」

『哦...』我接過阿月手上啲文件睇一睇,『淨係得呢單咋?』

「暫時係啦~」阿月點點頭,「再有Job就Call你囉~」

『哦...好吖~OK吖~冇問題吖~』再有Job先Call我囉~

「咁係㗎喇~等Jessica返到嚟你就同佢夾夾啦~」阿月邊講邊轉身離開~

今日...又係得我同Jessica...

都好嘅~都係唔好黐咁多阿月~

我睇睇份文件...間餐廳嘅資料...

原來係呢間...其實之前都同過阿月去做神秘顧客~

我諗...今次同Jessica去...應該都冇問題嘅~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞