【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(12)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我係先天性基因(樣子)缺陷

上回講到飛揚前妻打嚟喎!話有事想見面傾喎~
有咩咁緊要要見面傾?
都係過咗去先啦~反正得閒~
過到去,其實前妻係某名女校嘅校長~
不過佢間學校就冇乜人知飛揚係前夫~冇乜事都會講出嚟啦~
飛揚又𥄫吓學生妹咁~而家啲學生妹好有睇頭~
𥄫咗一陣就上去搵前妻~
點知一上樓梯,就有個學生妹撲向飛揚喎~
飛揚就攬實個學生妹啦~
咁唔小心㗎?小心啲啦~
青春真好...年輕真好...學生妹真好...
唉~好極都冇飛揚份㗎啦~快啲上去啦~
小心啲咁上到去校長室門口,咁啱就有個老師喺入面行出嚟。
“咯 咯”飛揚就行去敲敲門...
「Come In...」聽到前妻把聲喺入面傳出嚟。
飛揚就開門入去...望住前妻坐定定喺校長椅等飛揚行過去:「坐吖。」
望住前妻呢個校長Look...其實每個月最少都會見一次㗎喇...多數都係月尾姐...
飛揚坐好之後...
『咁早搵我想傾啲乜?』飛揚都唔轉彎末角。
「欣欣幾好吖嘛?」前妻仲係要講開場白。
『好好吖~我照顧得佢好好吖~健健康康快樂成長~』屌咩又要飛揚講廢話...幾時講重點吖?
「咁就好喇...」前妻點點頭,「我老公想試吓啲...十六歲嘅女仔...」
吓?試...試乜鳩吖?!
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 10-真假難分] PART 05

我呆撚咗咁望住前妻一陣...

『喂等等先!你唔係想話要欣欣嘅初夜俾你老公吖化?!』喂你開場白淨係得一句...然後就直接打大佬?唔好咁鳩衝得唔得?

「嗯...」前妻點一點頭,然後就好平淡咁繼續講,「欣欣嚟緊就十六歲...我想安排佢同我老公...」

『喂等陣先!你個囡生日你第一樣諗到嘅係俾你老公試?你冇嘢吖化?你點做人老母㗎?』係唔係痴撚咗吖?

「咁我都冇辦法㗎...」前妻擰一擰頭,「佢想吖嘛...」

『佢想你就推你個囡出嚟㗎喇?!』痴撚線㗎真係?!
「你都唔係唔知㗎啦...我有今時今日都係靠佢...唔順佢意,我乜都冇㗎喇...」前妻一面無辜樣...

『我理得你而家所有嘅嘢係唔係個高官俾你啦!你都冇理由搞著自己個囡㗎嘛!』關欣欣咩事先?

「都話咗我都冇辦法咯!佢睇過欣欣啲相...又知佢嚟緊十六...」我冇等到前妻講落去...

『屌啦你兩公婆都痴撚線嘅!我絕對唔會俾欣欣受傷害!』我一定會保護欣欣!

「你搞清楚...今次我係要通知你...唔係要諮詢你嘅意見...唔好唔記得我係欣欣嘅親生媽咪...你同佢係冇任何血緣關係...我絕對可以攞返個撫養權。」前妻好冷靜咁講晒成句。

『咁你咪試吓囉!我咪爆你哋大鑊囉!某名校校長為博老公歡心,送自己剛滿十六歲嘅親生女俾老公享用!』攬炒呀!

「你估有冇人信你講吖?」前妻擰擰頭,「唔係...應該話有冇人會聽你講吖?」

有冇人會聽我講?
「高官吖...而家仲邊有人敢得罪高官吖?」前妻擰擰頭,「你夠膽亂講...第二日就有國安上門搵你啦...」

搵國安嚟大我?!

『你兩個真係為人師表,誤人子女!校長喎?EDB高官喎?禽獸都不如!』我一手拍落張檯!起身轉身走!

「你咪鬧囉...」前妻仲要冷冷講一句,「點鬧都改變唔到㗎啦...」

『屌!』

我一手打開門!怒氣匆匆咁離開!

急急腳咁衝落樓梯!走出學校大門!大大步咁向住自己架車行過去!

屌你老母真係痴撚線!
“咔!啪!”一上車,閂返埋車門!

『痴撚線...痴撚線...痴撚線㗎!!!』我大大力拍一拍軚盤!

呢個咩世界嚟㗎?

喪心病狂嘅女人都可以做到校長?

禽獸不如嘅男人都可以做到高官?

佢哋兩個連人都冇資格做啦!!!

點解而家個香港可以咁撚痴鳩柒線㗎?!

我又係唔係乜都做唔到呢?又係唔係冇辦法改變?
怒氣沖沖
我諗咗一陣...再諗多一諗...

“吼!吼~”開車!

喺高速公路上風馳電掣!

乜都做唔到...乜都改變唔到...都唔係第一日㗎啦...

好似我呢啲廢柴...有邊次唔係逆來順受?

唔係點吖?可以點吖?我普通小市民嚟㗎咋!想我點撚樣呀?

但今次...關乎到欣欣...我仲點可以視若無睹?!

“吼~吼!吼~~~”騎住快線又左穿右插!話咁快就衝到返嚟屯門!

唔視若無睹...又可以點保護到欣欣?
唉諗唔到...乜都諗唔到...

雖然話仲有啲時間...欣欣生日之前...時間無多啦!

屌最多咪一拍兩散!

咁而家返到嚟做乜好?

望一望個鐘...呢個鐘數都差唔多放學...

不如就接欣欣放學啦...

“吼~吼...”泊好架車之後...

就慢慢行入校門口...
「咦?陳同學?」坐喺詢問處嘅工友叔叔就拎住份報紙,望住我,「又嚟接個女放學吖?」

『呃...係吖係吖...』我嘅情緒都未平靜到落嚟...

「你呢個做後父真係唔話得啦~咁錫個繼女~」工友叔叔點點頭~

『呃...OK咁啦...OK咁啦...』仲好過佢親生老母多多聲添...

「差唔多打鐘㗎喇~你隨便啦~」工友叔叔就繼續睇份報紙。

『哦好好...』我就行入去...

行到去教員室門外...又諗返起前妻...

以前嘅佢...邊有啱啱頭先個樣咁仆街㗎?

以前...實習老師嘅佢...同頭先...成為名校校長嘅佢...

究竟係乜嘢令一個好人變壞?

定係其實呢個先係佢嘅真本性?
就喺我諗多兩諗...

“叮 叮 噹 噹 叮 叮 噹 噹”落堂嘅鐘聲響起。

我挨喺欄杆,望住個操場。

開始有學生落嚟...開始有學生步出校門...

然後我又繼續呆呆咁企...挨喺欄杆企...望住操場...開始有學生行出去...

然後...然後...

「喂。」身邊有把冷淡嘅女仔聲。

我擰頭一望!就望到...

『雯雯?』雯雯就企正喺我身邊!
「做乜咁驚訝?」雯雯打量我一眼。

『冇...冇吖~邊有驚訝呢~』係驚嚇咋嘛...

雯雯冷冷淡淡咁擰擰頭,貼住喺我身邊...同我一齊望出操場。

呢個氣氛真尷尬...最尷尬嘅都係...點解嗰日佢會...

而家就咁同雯雯一齊企...又唔覺佢對我有啲乜...但嗰日佢真係...

點好呢...尷尬到空氣都停頓埋咁...
『呃...係呢...你男朋友呢?』都係搵啲嘢噏吓...

不過噏咗出口先發覺好似噏錯嘢...

「我冇男朋友。」雯雯冷冷放下一句。

『哦~係吖...你咁靚女都冇男朋友?』屌我喺度噏緊啲乜吖?

「你覺得我...」雯雯望實我,「靚女咩?」

『你...你...靚...靚吖...靚女吖...』唉屌究竟我喺度亂噏緊啲乜呀?

越鳩噏就越錯鳩晒咁囉!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

雯雯蹬起對腳仔...慢慢咁向我貼近...面貼面貼咁:「其他人講...我唔在乎...唯獨係你...」

吓?係咩意思?

只見冷若冰霜嘅雯雯仲眼定定咁望實我...我哋嘅距離都唔夠5cm...
同病相憐啦
謝校對
嘩 突然快咗咁多嘅
估你唔到喎飛揚
一向都好快㗎喎
等睇飛揚化身純愛戰神
又食埋雯雯
佢ig dm我
然後慢慢傾耐咗就約出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞