D人走左請唔返點算

410 回覆
503 Like 70 Dislike
同一人工出面同行會安排到junior support佢

但條弱智同一人工但唔安排junior support,都仍然話唔關錢事,好撚無恥。

一樣人工但做兩個人嘢搞到人走都叫唔關錢事,聽完條弱智咁撚無恥仆街講嘢,就咁高兩成人工都唔想同依啲無賴共事
問題係同一人工出面同行會安排到junior support佢, 但條弱智要人一個人做兩個人嘢

請唔到係公司問題,唔係個中層問題,請唔到有大把可以用錢解決到既方法,但條弱智一直話唔關錢事

同一人工做兩個人嘢都叫唔關錢事
諗起最低工資嘅it9
錢唔係全部
你點知人哋有冇收到第二個offer?
第二間公司即時安排到junior,樓主嗰間唔知幾時有,一樣人工係人都走。
就算俾多一倍臨時津貼,人哋可能想番屋企陪仔女多過拎你嗰筆錢,而且樓主間公司唔知幾時請到,一直都請唔到咁個中層咪一路瀨嘢?
錢係其中一個因素
但係我睇唔到你考慮過錢以外嘅因素
因為佢最大問題係同一人工做兩個人嘢,咁洗撚屎忽痕無事搵嘢做走去考慮其他錢以外既因素
但依家事實真係一個人收一樣人工做兩個人嘢,依個一開始條弱智就已經講

就算條弱智都明一個人收一樣出面人工做兩個人嘢人哋走係理所當然,你比條弱智更加弱智喎,堅持走去ff其他原因
呢d老細適合去庇護工場
junior grade 你咁講係啱
中層就唔係咁講
所以平時推晒啲嘢俾某幾個人做

一走就真係接唔著

新請既又唔做又唔識做

好快公司都執得
咁點解你又堅持錢係唯一原因
一係你智障唔識多角度思考
到你上到中層你就會明
一開始個弱智都認同同一人工做兩個人嘢走係理所當然,而且個中層咪已經用行動辭職證明咗囉,你條弱智都可以死撐
問題係果d野好悶同量多,我想做少d,難d既野。如果掃地係一個人一日掃一次海洋公園既,真係10萬都唔想做。
因為依家的確係同一人工做兩個人嘢, 洗撚無效率走去多角度思考。

收兩個人人工但做一個人嘢都照走咁樣就要多角度思考
你除咗鬧人弱智仲識講啲乜?
你試過要諗方法留人未
又一碌鳩打一船人
佢係咁走就全世界都係咁
因為事實你真係弱智,同一人工做兩個人嘢都要弱智到走去諗有冇其他原因
你廢先無得走,正常人點會同你咁廢肯同一人工做兩個人嘢
我一路都講緊請人難嘅問題
你係呢個post 夾硬spin 番去錢嘅問題

我唔會再同你討論幾多份糧做幾多人嘢嘅問題
呢啲嘢你戒咗奶自然會識諗
條友要人同一人工做兩個人嘢梗係請人難

你聽日返去同你班同事老細講你條弱智肯同一人工做兩個人嘢,睇吓會唔會即刻減你人工或笑鳩你
同一人工做兩個人嘢唔關錢事重可以關咩事
我上年轉咗三份工
三份都係公司GM打電話叫我過檔
人工累積加咗150%

你個loser 咪繼續係到打飛機囉
我冇必要喺度教你點管人
唔關錢事你條弱智點解會拎加人工150%依個point嚟講

你依啲弱智頭先先話唔關錢事,但自己又係拎錢依個point去證明自己

你咁弱智你講既嘢好難令人信係真
你叫我就要做?你老幾?
做唔做係睇個要求合唔合理
合理嘅話我一份人工點只做兩個人嘅嘢
不過唔合理嘅話一份人工我最多做0.5個人嘅嘢

你有能力令到老細要睇你面色再同我講嘢
你話我癈呀嘛
我咪話你知你口中嘅癈人係點囉

你連我覆緊你啲咩都唔知
睇落你似有讀寫障礙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞