有無熟台灣嘅人可以解釋下,點解仲有咁多人投國民黨?

274 回覆
25 Like 74 Dislike
個分別你咪講左 奶還奶 唔會投降
成班無歷史記憶。 空白人偶。 幻想統一唔會煩。大家有錢齊齊搵。
國民黨推隻狗出來選都有500萬鐵票。
只係500萬都越來越老了
我諗當你,你身邊既朋友,你既子女,有機會上戰場,你既心態可能都會改變
應該不斷提佢叫支那雞,本身意見唔同都算
但屌哪媽把口講到自己好似好型咁,自己咪又係一條叫支那老雞嘅雞蟲
大家都係和蚑保台,你地哎呀老竇老母又跳晒掣既然

仲有你咪問日本經濟新聞點睇囉
咁你點睇民進黨向中國示好

好嬲好嬲
咁你老襟咪睇吓日本經濟新聞點應佢囉長官

你另一個所謂英軍老襟回應咗英軍落後咪姐
其實投票個基制就係咁,有咩問題?
香港夠有毒撚勝選
你既發言只係自命不凡,覺得自已睇穿一切
咁叻仲唔問日本經濟新聞
我問你呀,喺度左右迴避,冇撚用唔撚係男人嚟嘅

唔撚夠膽答
一曰未被中出都唔算派帽
和蚑保台既話你啲哎呀老竇老母又咁大反應

好似你老襟邪惡熨斗quote完幫蚑那打飛機新聞再加幫蚑那打評論都唔係臭閪蚑那賤蛆就最有撚用

我以前都信支爆,但自從學識多幾種外語睇多d外國新聞,係外國住過之後就知如果真係有的話,美爆,歐爆都未輪到支爆
如果係咁,不如依家就投降,咁一定唔使上戰場。
咁要先定義何謂支爆,如果政權滅亡先叫支爆,咁你所講嘅係成立。但如果係講緊佢嘅泡沫經濟爆破,經濟萎縮或崩潰,佢唔見得唔會爆。
當年民建聯都有元秋之流啦
加上好一部分台灣人「不談政治」
甚至一討論就講「你這種政治腦」

國民黨及下線組織,各種同鄉會,各軍教時代傳下嘅里長,各種大小親共組織,各種舊有地方勢力等等團體組成嘅鐵票

當然,重有其他原因
民主不嬲係咁
可能,真係國民黨呢班鐵票係覺得共產黨統治佢地都接受。
唔當兵咪做雞做奴隸囉
去睇下啲台灣新聞page再講啦

係好多台灣人眼中,藍綠一撚樣

呢家民進黨做都咁多民生問題,咪拉你落台囉

政黨輪替不嬲係政黨政治嘅常態

唔需要覺得意外,你唔明係因為你無靠選票拉執政黨落台嘅經驗
如果國家無出面外敵,投A投B都係正常政黨輪替,咁真係無問題。但依家投國民黨會隨時投降,咁都投就唔係民主咁簡單。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞