有無熟台灣嘅人可以解釋下,點解仲有咁多人投國民黨?

274 回覆
25 Like 74 Dislike
比蔡英文執政左八年,台灣人得到D乜?
連開飯都有問題,仲講政治?
國民黨個陣最少有飯食下,蔡英文連飯都開始食唔到,你會點選擇?

綠黨兩次執政其實都係搞到台灣經濟好差
國民黨執政最少都有飯食下
去到真係有民主地方
會有好多呢d"點解咁都投得落?"

來來去去一係ideology 一係開飯/生存
貿易額一回事 如果出口巿場%無點變其實一樣
未搵到呢方面data
老野多
見到台中車站愈來愈多乞衣,又窮又落後
不如問點解民建聯工聯會點解投得落先啦
係咁拎錢買軍備 係人都知如果比人打就免費提供 有烏克蘭做例子
國民黨革命委員會
果陣軍統國家

邊個賣台嫌疑即刻打靶

邊似依家D國民黨可以咁猖狂

親口講:反共不反中

點反中派法???

即刻中迴力標
其實邊個做都死
好多野搞唔掂,都係上去CAP水然後繼續廢落去
台灣人自己都知,無論點選都係食屎
因為根本好多高層都係俾D老野霸住
無論係大公司定係政府都係一樣
仲要政府入面好腐敗,腐敗到其實好多野未俾人挖出黎
你望下起個球場起個巨蛋都搞左超級耐
球場起好但原來係爛既,大巨蛋直頭未起完
本身佢地旅遊業就係靠支那旅行
當然仲有好多香港人過去洗錢
本身台灣係一個好依賴旅遊業既地方
前幾年咁樣封一封已經好多人屌個政府
國內旅行又搞唔起好多,搞得起都係內循環,其實冇意思
咁你問下點解空心菜選前大大聲聲話要取消馬英九簽啲兩岸貿易協議,第二任期就完仲未取消
香港人同埋日本人都鍾意去台灣
但問題係,呢兩班人都唔會太花錢咁消費

但大陸人會
香港人都係去貪平食野
真正洗得多既係日、韓
綠營成日急轉彎收晒口又和平保台又縮到反共唔反中,隻自由之子死都要撐唔知jm9
係,相比支那人,佢地洗錢方式係豪洗
曾經係花蓮見到有塊紅布條寫住16個美眉只需8999,今晚就陪你之類既野
佢地係會豪洗,因為支那人同台灣人都係差不多,傾生意就要豪洗咁樣應酬去傾
好少會話叫你坐低慢慢傾,係飲住酒,打好關係就簽名
所以其實叫繁體支那係正確

亦因為咁,台灣好多行業都會同支那有關係
例如台灣好多眾籌野,係先俾錢後拎貨,台灣人會話支持台灣製造(MIT)
但最好笑係通常舊野都係會係支那整同生產
所以最後就會用一句台灣設計,支那生產黎解決MIT呢個問題
因為支那生產太平,平過MIT
日韓都多,但而家好似話日本唔肯黎?
人地有三、四成選民支持

你信四成台灣人支持統一????

話國民黨支持一國兩制、和平統一根本鳩屈

退一萬步,就算真係賣台,有四成人民支持

呢個就係台灣客觀事實,唔通處決四成台灣人?!!
陳菊做市長嗰陣去中國訪問真係唔知邊個猖狂
反共反到走進敵人內部
雙重標準極致
台南高雄明明係綠營大本營
苗栗國就真係鄉下+唔理咩民主自由啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞