有無熟台灣嘅人可以解釋下,點解仲有咁多人投國民黨?

274 回覆
25 Like 74 Dislike
睇台灣公視嘅紀錄片就會明,媒體被操控得太厲害,淨係蔡𧗠明一個人旗下嘅都夠哂玩
最底限度都唔會年年拎千億買垃圾武器先啦,d錢要黎派或舒困係唔係會好d
冇留意香港情況?
咁佢地諗多左
而加支那自己都無咩水
你自己有錢想攞走都好多限制(開關呢幾個月應該大把香港人有親身體驗)
基本上回歸頂多開頭冧你上床個時會好d有小小水濕下口
但唔會耐五年內就會變到同XG差唔多要幫手填氹
要利益最大化就一定係行埋d但唔回歸吊佢癮先拎到最多著數
但咁會破壞同美國既互信得不償失
首先你要支那拆得掂而加呢個計時炸彈先可以有之後
唔係只會同XG一樣準備幫手填氹就有份
親共無問題但首先要問下支那班台商之前係支那賺既錢可唔可以比佢自由匯走先
無人講呢刻唔好,但將來呢?
我地今日既成就係由精明管治返來
唔係好似中國咁靠人口紅利管治再差都唔死
你話比呢班生蕃管左陣都下跌
管多幾年真係唔知
垃圾班賊來到個時試下咪知囉
就算要賣有能力自保你先有權吊高來賣
F16 愛國者呢d 美制軍備都垃圾
呢d“垃圾”有d 國家想買,美國都唔肯賣呀
6億人月入得一千
97後已經係屬於支那啦
希望你唔係用”將來一定好差”去移民
個接管度有無依家咁大?
官員話事權點?
On9呢幾年無變化就唔使鬼殺咁噪
希望你留港唔係覺得將來仲會好
宜家美帝軍援啦。台灣唔洗俾咁多

台仔好多中佐斯德哥爾摩後群症。支那話打台灣打到台仔想一家親。如果真係打又要美軍用血肉幫手。 藍營又吹話美帝唔會幫手。後生仔就唔願意上陣。所以下屆總統我都想藍或白贏。等佢地求仁得仁

宜家吹話侯友宜會係台版比卡超。笑死
你講呢種事應該類似韓國瑜做北農上位,當年韓國瑜去做北農總經理無耐,民進黨就搞韓國瑜,之後都是歷史了
英國留低既老本就冇曬啦
剩係雞蛋已經玩謝班農民

台仔地方鄉黑勢力太大 台南光電利益
話時話時代力量變成點
仲未戇鳩完,今時今日行行企企夠做啦,洗鬼打咩,等台仔自爆
點解你覺得我係留港
即係討論就一定要講到一個去方只有缺點

不嬲都係支那話事架啦
白鴿見中聯辦 五區公投 雨傘 你未出世咩?
變到monkey咁既樣
但中美交惡會比monkey risky得多
身邊嘅台灣朋友日日望住菜英文撩交打都好想佢收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞