有無熟台灣嘅人可以解釋下,點解仲有咁多人投國民黨?

274 回覆
25 Like 74 Dislike
啲鄉下老賣瓜賣葉農作物,如果佢啲貨可以賣到去大陸的確係對佢經濟收入有幫助嘅。仲有啲小商戶,比啲自由行去買下野,佢地都直接受益,梗支持。中共都睇到透晒,啲下層台灣人智商就咁係咁多,少少利益就可以擺得平。
點解你會覺得支那無錢無機遇
台灣就好有錢
唔想講嘅都講埋出嚟,我條女喺台灣屋企都有做農產生意,好多時啲農作物市場價格升高都係同民進黨有關,佢哋會搵黑道封住農會嘅貨倉,唔俾農民出貨抬高市場價格,民進黨背景嘅商人從中獲利,然後民眾捱貴菜、農民啲貨俾佢地擺喺倉擺到爛都唔俾賣最後血本無歸

有時候唔係話啲底層農民,愚蠢相信國民黨可以為佢哋帶嚟財富,而係民進黨搞到佢哋雞毛鴨血

BTW,唔駛搵新聞,呢啲嘢同64死亡人數一樣,新聞唔會搵到,唔信嘅話當我五毛中傷民進黨就得
其實客觀睇香港有幾差 唔少國際指標都係top
係除咗press freedom, housing price, 文化沙漠, 無civil right
只係呢啲足以導致人去移民
呢啲全部屈晒國民黨以前搞出嚟咪得,全面執政7年瞓足7年除咗搞轉型正義追殺國民黨之外都唔知做過啲咩台獨唔提、選前大大聲同中共經貿切割選中連任埋都唔提、南向政策得個講字,但連登班綠蛆就狂屌在野黨,而唔係監督執政黨
成個東亞個情況
支:地獄
日:經濟發展唔上,後生仔好難捱
韓:後生仔地獄,經濟放緩,創新不足難以再發展。
香港:大家自行評論
台灣:政治民生問題一鍋粥
歡迎嚟加拿大加入小黄人廢青大軍做洋奴走狗

民進黨幾年黎咩都冇做過
同埋唔好以為人地國民黨=香港建制狗咁廢 啲後生仔人工低太窮咪投國民黨睇吓賣完國會唔會有更好既經濟發展 好似香港開放自由行咁 係驚賣太多會變左香港依家咁
加拿大政治比中共滲透得好緊要
咁加拿大都有佢既問題既
例如醫療 基建 天氣 難揾工
咪爛船三斤釘
以前儲落黎既國際成就
全部都慢慢向下啦
時間問題啫
佢地個心態真係同公司啲閪同事無分別,一講啲國民黨遺留落嚟嘅問題(有啲甚至根本唔係國民黨留落嚟),就一句「呢單嘢唔係我跟開」就拍下蘿柚行咗去

大佬,做撚咗八年喇,你做咗啲乜撚嘢呀?

就算當你有做,你都做得唔夠啦

無㗎喇,香港就變南深圳,台灣又一獲粥,袋鼠國又無錢讀書,得返英國同加拿大可以揀,是但揀個啦
咁點解當時仲有咁多香港人投泛民?
英國經濟差,加拿大比中共滲透,美國有槍bababa
所以每個地方都有佢問題
所以移唔移民 留邊 根本無咩好踩
Cctoy:死開啦 五毛
係咁買軍火
認同,人地去邊係人地自己個選擇,唔好屌人去邊,但亦唔好屌人留低。
好多人受到訊息戰蒙蔽
以為而家中國仲喺2000-2008年
因為有太多事係呢兩年先開始發生
爛船仲有三斤釘
總之大家都係香港人,大家都望大家過得好啦

千祈唔好有個心態就係覺得人地仆街就可以引證自己做嘅決定就係正確,呢種思想太撚扭曲
要不是中國接濟

台灣一早玩完
你睇下中國啲農作物,科技 幾咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞