[故台]可以不練習那全世界最強的魔法嗎?

756 回覆
216 Like 19 Dislike
今個世代啲魔王好似有啲各懷鬼胎會內戰
第一代其實都無咗好多個世界 有人超脫都唔算完勝
會唔會救世隊都等滅世搶能量就算
唔排除
但點解寫完void 咗佢? 係寫前已經有呢個plan?
唔係,主要因為嗰排勁多人話江河廢,事實上江河所面對嘅敵人基本上都係越級/越幾級,所以成日都平手/就輸,事實上佢唔止唔廢,升級仲快過好多人,只係敵人太強。

後來越嚟越多人講,我覺得依種比較好煩,煩嘅地方根本就唔係事實。喺某日沖涼嗰陣突然諗到依個處理方法,於是一下剔除佢,既可以解決魔王歸晒位先開始九域爭霸嘅戰力差距問題,又可以等啲人暫時唔好攻擊江河
我覺得佢好勁
佢係勁,只係唔同先生咁全方面精通,主要集中於劍術同靈異力
搭單問句,幾時寫話發生咗時間河流?
過程冇,只有提及
佢仲會唔會出現
利申高登開始追嘅舊讀者
唔該,咁想問埋七宗罪本身唔係呢幾個神明? 利維坦係咪被人背叛?
會,亂之章都有出過
最開始?最開始貪婪係瑪門,妒忌係利維坦,色慾係莫斯提馬

又唔算背叛,本身唔算係同伴
轉咗人係咪無故事提及?
非主線,某啲故事入面有提過,冇描述過程
最強神域係咪莉莉絲個伊甸園?
伊甸園係比較特別
子爭會唔會有故/亂之章/可以喺呢度解釋吓,世界神/一堆大千世界之間係點運作,或者大千世界之外嘅世界觀係點?
睇完維基都唔係好明一開頭要由邊個故睇起
利申 呢個故係我睇嘅第一個
整個空間都係混沌,混沌之中有無窮壓力,除咗一啲天生嘅混沌生物之外,要有一定實力嘅大能者先可以靠自己喺混沌海洋中移動

每一個大千世界都有一位世界神,大千世界之間正常唔會有任何交流,不過有啲人(例如啟大千世界)想奪取其他世界嘅能量,會橫越混沌海洋去消滅其他世界,奪取其他世界嘅能量
如果想了解主線世界可以順住時間線,如果唔係建議只睇題材適合嘅,例如你唔睇甜故就唔好夾硬睇嗜血者

跳住睇都冇咩所謂,你會慢慢從唔同角度了解「主線」
個表啲時間順住落

有先生救世三人組陣營同魔王兩大陣營

你當有兩次滅世連鎖最終一戰 兩大陣營互打咁

啱啱連登對上就係出咗最期待嘅第一次大戰

其他基本上都係單獨講啲人點變勁點做神明 中間插下其他角色

你睇緊係第二世代嘅懶惰個人故

個人推介

九域爭霸-講第二代救世主江河點樣係先生帶領下成長

之後會打第二世代嘅魔王 明白成個世界觀

混沌虛無-講主角先生

第一次滅世連鎖-第一次最終大戰實睇

其他魔王故就多數都係第二世代講佢地點樣搵返記憶變強 鐘意題材可以睇 有打籃球 海盜等等

仲有好多可以單獨睇嘅小品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞