有d NBA球員好勁但就硬係爭隻唔到冠軍戒指,真係令人唏噓

593 回覆
717 Like 35 Dislike
連井上既real主角都比人叫雲斯

雲斯卡達值一個指環
定佢係其他隊做配角時有?我唔知

記得速龍既年代佢係連final 都未到
VC 喺入樽方面真係藝術級啦
唔只難度高,仲要有美感,完成度高
但正式比賽佢梗係有得分能力啦
但係硬係冇乜leadership 咁
Nets 時期入過Finals 但精神領袖都係Kidd
佢係做scorer, finisher 角色
假如佢真係好似Boston GAP 組合咁
為冠軍組團
佢一定唔係做大佬嗰個
所以只可以話VC 係入樽GOAT

Miller 喺佢個年代代表pure shooter
三分未盛行嘅時候佢就係代表三分
佢個三分紀錄都隔咗好耐先被Ray Allen 破
而Ray Allen 好快都被癲佬Curry 過
所以而家唔會明白Miller 有幾勁
唔同年代真心難比較嘅
但Miller 都有好多精彩時刻
Miller Time
佢帶領嘅溜馬都算係當時東岸列強啦
公牛一唔小心都會俾溜馬搞掂
當年得佢一個仲會係比賽出夢幻步
但腳傷太多,入到playoff一係佢一係T-Mac 領軍
卡達 麥基迪
現役嘅有D Rose…
其實卡達後期練三分都練到好勁又打到好老
只係無試過真正抱團
記得唔少三分記錄都有佢份
好難講 波叔既性格可能同kobe起衝突 最後不歡而散都唔奇
方中信
打左十八年得5次All star 、3次3陣都好吹奏
得罪講句,Miller係75大入面水份數一數二高
Lillard假假地都叫有一陣同4次2陣
陪練都要人ga大佬
佢嗰隻打法係學院派(當年講法

問題之後聯盟興起快打旋風+三分,隊隊都提速追三分,佢打法缺點就出曬來

食球權又低效仲好影響ball movement,戰術價值不如火箭同隊Beverley

後尾佢有轉one motion 練三分,但係都係練唔到catch and shoot

作為一個控衛係聯盟新潮流下,冇3D,ball hog,真係致命傷

發揮最好都係同walker各自係黃蜂帶一個陣容,或者walker打SG,佢打PG,嗰時比賽內容真係好好睇,可惜Jordan放走佢
當年互相背籃攻
姚明第一年生時候Shaq話會屌打佢
點知第一個進攻比姚明封左
面懵都唔知去咗邊
平時好撚勁
但對親mj就好似食左屎咁
Nash d防守,係抵佢冇冠
屌你老味人地nba其中一點最好睇就係板凳深度,teamwork

你咁講叫哂班all star 一隊得啦
咪即係每一輪都刷場數,打到G6, G7先分到勝負

Final都未打過,矢失敗過波縮
唔算啦,佢果年好大貢獻,唔係坐喺度睇波架

不過冇wade金身全開都唔會有佢份係另一回事
Nash防守咁差,去邊隊都俾人點名單打到佢懷疑人生,唔好去連累人啦
更正返 Kidd當時仲係leader黎架,不過變二佬咋
亞洲人對抗性太差
死症黎
混血就好小小
J Clarkson hachimura
McClaw先最經典,一出道3連冠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞