有d NBA球員好勁但就硬係爭隻唔到冠軍戒指,真係令人唏噓

593 回覆
717 Like 35 Dislike
八村橫移太差搞到防守個上限唔高
大撚把呢啲球星
cp3似呃飯食多啲
次次playoff都傷 真定假
佢唔廢,只係因為紐約人嗰期太勁,搞到啲人對佢期望過高

論實力,佢巔峰絕對有中上游正選實力,接近Mike Conley嗰隻

只係佢唔好彩撞正聯盟球風改變,結果嗰打法過時,唔符合角色定位,嘗試轉型又唔成功,即使係咁,佢都仲可以帶下後備做six man

不過幾次大傷後令到佢再冇能力留底,但係起碼人地都閃耀過
其實shaq都算係真心佩服佢
有次節目成班名宿討論75大star要喺50大star on top加多25個人

喺討論center嗰時shaq係提出“how about yao ming?"
畀其他人包括kenny smith嗰咋笑佢話我地討論最偉大球星
shaq即刻話佢地班人冇真正對過yao冇資格話佢唔得
話 yao prime嗰時係可以屌打任何人
包括barkley
傷患
咁grant hill都係
始終NBA係場生意
Kobe係牌頭,唔睇波都識佢
計埋地位影響力嗰啲 有人排佢高過Duncun都無可厚非
(鬥fans多嚟講,Duncan連同期同位置嘅KG都未必贏到
我諗big ben可能仲多fans過佢
係瘤弱威得幾場就算啦
當年比人睇死剩係識打p&r又無三分比人守到後面得個位數
第六人係岩佢既 始終佢打後備防守壓力少好多
之後大傷完無速度再加埋大年紀咪無隊要
Russell Westbrook?
姚明打波有人屌咩
AI
高峰仲短過林書豪,無討論價值
仲短過g hill ,起馬有翻生
我只係覺得佢同麥基迪既火箭

明明有年排第一playoff
都第一輪輸仲有咩好講

好慘永遠第二輪都去唔到
連harden咁食球權嘅都夾到
點會夾唔到kobe呢啲剩係要出手權嘅人
臨大傷之前拍住就嚟40歲nash都打到接近生涯最高效率
其實yao 都算數一數二唔好彩 同tmac 成日輪流傷,最勁果年都迫到湖人搶七(湖果年冠軍),仲要係無tmac

佢因為成日係國家隊被人迫打埋d 垃圾比賽,完季長期無得休息,過勞先30歲退役。

亞洲人再出唔到一個all star 級別
PENNY

GRANT HILL
兩個輪流傷都冇計(有年過到首輪,不過TMAC一早傷咗,二輪姚明比Kobe整傷埋最後惜敗)
TMAC搭Grant Hill/姚明結果論都係得個牌頭
只可以講冇乜playoff運
林書豪都有
但偉大嘅球員唔單單用冠軍嚟衡量
冇冠只係一個遺憾
Shaq咁自負都respect yao 就知佢係真有料
屌,唔撚記得咗呢個人
Gary Payton退休前入到熱火又俾佢標到尾會萬般皆是命

(聽聞馬刺係會搵同競爭對手主力「差唔多」嘅飲水機做隊內訓練研究點打
巴特爾就係為O'neal
有年搵TMAC就係因為LeBron
姚明有跟奧拉早雲學野
但唔知係咪對抗性都係比黑人差定太高負重勁

我記得最後佢既傷係腳跟骨裂收皮
巴特爾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞