我好似諗通左

247 回覆
41 Like 65 Dislike
比錢投資果個要求,佢要整完先有得收錢
咁你就要諗下點解單機玩家唔攞啲錢出嚟支持
讚緊你喎 又唔啱聽?
但係老實講
就算係所謂既電競game
pubg 咁原本係個mod 來,都喺個社群度浸左好耐先成型,就算出來有bug 核心個玩法都係千鎚百煉,唔係求其就跑得出
fortnite 就更加唔洗講,真係整左十年,只係紅既係抄pubg 既遊戲模式咁解,但佢自己本身建築起野個玩法都係用十年經驗累積返來
邊度有話求其整啲野出來就扑得中架
好多時係諗唔到原因要買
認真,至少係諗唔到原因要即刻買
而家周圍都係遊戲訂閱
分分鐘買完未玩已經上左game pass
再唔係就等等下會特價
除非個個都老任咁死都唔落價
如果唔係真係說服唔到人呢一刻拎錢出來
有時下流行元素,hit兩三年,之後再儲落班死忠維持開支
蝕到覺得要止蝕就執
我哋唔應該再用以前嘅模式去諗嘢,而家競爭好殘酷,消費者冇咁好耐性等
衰啲講句我諗你都要放棄舊思維
而家暫時最期待得返Trepang2
Indie fear 精神續作
自從多左人直播打機 / 影打機片有曬成個故事內容,洗咩自己買,睇人打又有人一齊傾,又可以做住其他野睇
咁咪係囉
當你成日諗緊點解要買嗰陣,人哋手遊課長出新角就車一單落去
難聽講句,啲單機玩家就係口爽荷包𥹉
係 我覺得樓主根本就未諗通
同埋佢#55既留言其實都答左點解而家既廠少左做佢所鐘意既game
啱呀
睇人直播已經睇埋劇情,仲可以一切討論
更加少個動力自己玩
我會即刻買
只係說服唔到其他人都即刻買咁解
碎片化時代,睇過教父,月黑高飛呢啲高質野又點可能對抖音低能片有興趣
以前冇咩娛樂味打機為主囉,依家咁多娛樂,有正常社交既打機都冇時間,點會追新GAME
現充!全部都係現充
當你得番一兩個鐘
而家可以碌ig 睇youtube 短片reels shorts又得
同打機相關既又可以睇比賽 or睇streamer玩你諗緊買唔買既game
最後選擇係自己買完想買既game打兩個鐘
睇埋cut scenes後最後玩一晚進度係5%
而家打機真係冇以前咁吸引 因為多左選擇
電話 game 年代都有一大班人話要免費玩,絕不課金,但又要抱怨課金玩家多優勢,又話 game 廠得唔到免費玩家支持等執

我同佢地講 game 廠為賺錢,而任務係提供平台。課金玩家要玩得爽所以要比錢,而你要免費就要付出時間同比課金玩家玩等佢地爽
睇得明同鐘意深度嘅大人放工已經冇時間打機

而小朋友有時間打機,但係鬼識欣賞你所謂嘅深度game

手機game方便上手,系統唔復雜,劇情簡單易明。手機game咪食咗大部分玩家潮流

從來係市場決定一切
同埋steam存在
唔係真心非常鍾意
尤其樓主講嘅單線game更加會等特價先買
即係類似gow?
對馬戰鬼算唔算係
但佢主線以外都有個連線農
對馬已經係開放世界啦
差唔多
以前大部份RPG 都係咁
或者你話elden ring 之前既Fromsoft 魂系都係
但佢咁細張地圖,加埋強度限制自由度
唔算線性加偽開放?
啱呀同埋又唔係電競取向,唔需要平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞