日本係咪S級旅遊國家

832 回覆
674 Like 68 Dislike
第3到最後係同類別嚟
咁日本都可以咁列
少偷
少搶
少呃
少假嘢
魚生好食
牛好食
豬好食
飯好食
你岩,反正日本冇幅射
係呀
所以點解日本啲意粉都好好食.
然後魚生又好食, 熟魚又唔差,
貝類又好食, 蟹又好食蝦又好食
蛋包飯又好食, 牛飯又好食
雞蛋雞飯又好食
我都話意大利治安麻麻
不過你係要針住呢點你咪繼續講囉
現實有幾失敗先會喺網路上咁樣追住人屌法
睇怕現實都係俾人恰都唔敢出聲嗰啲
係要搵啲嘢發洩下
輻射就散佈黃海渤海
但就算係
地溝油幾年就出事輻射十幾年
你上面話唔係唔好架喎
喂kevin哥白卡都要講道理
是旦啦

我個總結係你好得閒

我同意日本係S 級,不過都同意意大利瑞士奧地利係S

每個人都有自己觀點但唔想同d 癲狗嘈 講完
你咪睇返我上面講啲嘢
我一直都同意佢治安麻麻
但人身生命安全唔會有咩危險
嗱講旅遊就旅遊就唔好講人身攻擊
呢句白卡kevin講既
ok
意大利治安麻麻嘢食種類多唔輸日本
呢句都係白卡kevin講既

今晚分享意大利嘢食種類
我先我講三樣
kebab 意粉 pizza
到你
屌人, 係一種藝術
唔得閒都要屌架喎
唔係就輪到你得閒
嗰條撚樣真係癲狗嚟
死咬住我唔放
都唔知有咩得罪佢
其他人就算喇都冇咁癲
我身邊稍為正常嘅朋友冇人上連登就知咩事啦
我有上開
身邊都有人上
但係咁痴線開咁多post又咬住人唔放
個人一定有啲問題
諗住講下旅遊,成班細路同白卡留言,留一句屌一句,痴撚線
已經block咗佢
仲有人同佢嘈
點解會用去香港?本來就係香港仲點去?
你唔岩食唔代表其他人唔岩食,個世界唔係得你,而且全世界咁多韓國餐廳即係人地有客源,學下尊重其他文化啦,唔通人地屌你日本仔食魚生係生蕃咩
屌我發覺個弱智仔除佐日本就未去過其他地方
我係唔同意佢講德國好過日本
究竟點biased先講得出
意大利真正世一嘅係gelato

其他主菜類 澱粉類 甜品類 你買到材料嘅都可以整得好好食

但始終差少少新鮮度

意大利煮嘢9成都係用新鮮嘅橄欖油,所有食材都好新鮮
食過一個好簡單嘅蕃茄蒜片意粉都畢生難忘
我唔知係咩令佢特別stand out,可能係食材新鮮,但個意粉我係十年前食的到而家都記得,真係好撚好食
之後我都多次去意大利,食物都未試過令我失望

意大利嘢雖然好多國家都整得唔差,但總係會覺得something is missing,你要去啲高級少少嘅先食到人哋街邊舖頭嘅水平。Gelato就更加無得比啦,我敢講呢個世界無一隻雪糕比得上

其他國家都有好多日本餐廳,但一樣要高級餐廳價錢先食到日本普通餐廳水平,同埋同意大利一樣,都好少伏嘅餐廳
去日本食嘢就貴少少囉,和牛魚生呢啲唔係平嘢
但喺意大利食塊牛扒2-30歐就落到樓,歐洲嚟講,性價比係最高,仲要係拋離九條街
亞洲我覺得泰國同粵菜都同日本有得fight嘅有差距但係個差距細好多

如果只係用我個人口味嚟排名,我都排唔到呢4個國家
咁覺得點
去過有幾奇呀 business trip 呀
弱智仔 你真係弱撚智
你呢翻說話完全講緊你自己
其實你同佢同類嚟
大家都屌你老母
你自己反省下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞