日本係咪S級旅遊國家

832 回覆
674 Like 68 Dislike
最多叫唔差
無風景?證明你個行程幾入門吓
港豬式旅行落車影相走人
韓國? 依個垃雜國家都好拎出黎講
韓國人同支那人都係差唔多 韓國食野慘過食屎
我係去完蘇格蘭高地再去上高地
上高地真係唔係個皮
Dresden其實幾好,去左幾次,剩係聖誕市集都夠做
買件蛋糕坐係王宮出面hea 冇人理
歐洲,日本我都長時間住過 玩唔少
日本似係將各種景點濃縮弱化,勝在交通方便,配套好,呢d因素幫手升級
好多景點都吹大左,少少野就吹到天花龍鳳
如果太介意交通,真係除左日本 邊到都唔洗去
德國火車係歐洲已經叫做乾淨其他歐洲國家 嘿嘿
好中二病口脗
係兒登只可以祟日
因為啲社會垃圾冇錢去其他國家
所以你都係乖乖收負皮啦
日本交通你要睇下邊度

好似我鐘意佐賀連日本人都話交通麻煩
搭JR一次鐘一班
但落左車你車點又要無限等巴士駁腳
一上車又200yen

你去大阪東京福岡大成巿無問題架
一去鄉下唔渣車等一個鐘車同貴囉
茶記係香港夠多撚過壽司拉麵
係幾好食 日日食我唔得
其實歐洲仲貴
係瑞士食德國豬手仲好食過係德國當地食
以下是我根據常見的旅遊評價標準和各類國家的情況進行的一個主觀評價,僅供參考:

安全:

SS級:日本、新加坡;
S級:加拿大、澳大利亞、新西蘭、挪威、瑞士、芬蘭、愛爾蘭;
A級:法國、德國、英國、美國、韓國、中國台灣、馬來西亞、泰國;
B級:巴西、南非、埃及、摩洛哥、印度尼西亞;
C級:敘利亞、伊拉克、阿富汗、也門。
自然景觀:

SS級:新西蘭、加拿大;
S級:挪威、瑞士、智利、澳大利亞;
A級:美國、秘魯、巴西、坦桑尼亞、肯尼亞、印度尼西亞;
B級:摩洛哥、埃及、中國雲南、越南、菲律賓;
C級:沙特阿拉伯、也門、利比亞、蘇丹。
購物體驗:

SS級:法國、意大利、日本;
S級:美國、英國、德國、澳大利亞、新加坡;
A級:中國香港、韓國、中國台灣、馬來西亞、泰國;
B級:印度、印度尼西亞、越南、菲律賓;
食物款式質素:

SS級:意大利、日本;
S級:法國、西班牙、泰國、中國台灣、新加坡;
A級:美國、英國、德國、澳大利亞、韓國、中國香港、馬來西亞;
B級:印度、印度尼西亞、越南、菲律賓、中國廣東;
需要注意的是,這只是一份主觀評價,不同人對於同一地方的評價可能會有差異,而且各個國家的情況也在不斷變化。
你去過?唔好扮喎
香港淨係d人起晒鋼嘈生晒已經爭好遠

完全唔明港女點解咁鍾意去韓國
去過一次真係不了
論自然景觀同食物,中國點都值得拎S級
講緊菜系
泰 台 菜喺香港人心中地位低好多

你睇日本啲濕鳩拉麵都可以喺香港開咁多鋪頭
世上其他地區根本唔會見到
我自己一個去過阿根廷巴西秘魯玻利維亞墨西哥,經常夜晚飲完酒周街行,唔覺有咩危險
消防隊長
日本都糖尿你咪撚去美國
返嚟諗定切左腳定右腳
根本冇唔同,喺景點咪又一樣大大聲用廣東話大叫「哇,睇吓!」
宜家ChatGPT已經叫埋中國台灣啦?
飲食點會D級
意西葡啲嘢食已經S級

日本歐洲兩邊啲城堡我都去過
我自己係鍾意姬路城多過天鵝堡
不過日本我最鍾意係銀閣寺

治安克羅地亞瑞士北歐都唔差
就算冇咁好嘅中歐都唔會有你講到D級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞