日本係咪S級旅遊國家

832 回覆
674 Like 68 Dislike
師兄咁講都幾啱 我諗係因為佢地兩個都地大物博 歷史背景又好撚似 尤其兩個都係英格蘭人建立起既國家 啲人種構成同文化都真心有啲相似
之前去澳洲啲人問我係咪去左美國
不過你話澳洲係弱化版都好 我覺得環境黎講澳洲贏太多 空氣清新 陽光普照 澳洲啲海灘同湖光山色真係唔講得笑 美國呢方面可能得加州比得上
但想感受果種繁華既話 澳洲就真係冇 syd唔會有nyc果個級數
我自己都幾鍾意澳洲架,幾年前貪有平機票去左SYD+MEL,去完都覺得比預期中好,特別係MEL,大城市得黎又舒服
至於NYC根本係大佬級既大都會黎,全世界都無幾多個城市可以同佢比
得啦 威啦威啦

去過意大利都幾次
但遠遠比唔上去冰島嘅一次咁滿足
根本唔同級數
性價比低
食物麻麻
得啦得啦
知你威喇
點解?諗住嚟緊去
周街都有黑人/gipsy想偷嘢
對比日韓台新都唔上榜你又太誇
想踩意大利到貼地都唔係咁

價錢距離相同啲人真係揀東亞都唔揀意大利
我會比較小心
有帶防盜腰包
書包放前面
啲人同我搭訕都唔理
淨係買野,同一樣價錢,兩邊服務態度都完全唔同級數啦
香港d 閪sales S級?
意大利我食啲好好食嘅嘢都係10歐
係要搵下
仲有西葡海鮮都唔貴
15歐左右一餐又係超正

咁的確歐洲其他地方嘢食麻麻
瑞士更加慘不忍睹
購物體驗:

S級:美國、英國、德國、澳大利亞、新加坡;
A級:中國香港、韓國、中國台灣、馬來西亞、泰國;

傻的嗎
西藏新疆都值S
韓牛吹大左,牛味唔及日本和牛
食過長腳蟹,係新鮮但佢就咁蒸完全無調味,日本蟹宴enjoy多好多
咪撚玩啦
淨係魚市場食一碗丼飯
個性價比已經無一間香港韓國餐廳俾到啦
香港購物贏在價錢,選擇,方便同少伏
係服務爭少少
但基本上無乜地方5樣都有
香港買野係勝在免稅
但你去旅行一樣有退稅
但而家服務態度大敗
歐洲啲sales咪一樣閪
係輸日本啫
日本係勝在近time cost相對低長玩又得短遊又得同而家日元低水洗費又低,歐美你冇二三十日假一次過去係唔夠玩
咪撚玩啦,韓仔就算最貴既鷺梁津都平過架仔
我做乜要證明土耳其菜比得上其他菜系
你都九唔撚搭八

我只係用土耳其菜被稱為世界三大菜系呢個事實
證明土耳其都有野食
雖然我都buy意大利菜好過土耳其菜
但土耳其至少唔會係無野食先啦下話

你就無啦啦搬埋日本出黎比較
日本多野食唔等於土耳其無野食喎
屌你老母,小偷多=安全
你個腦生屎?
成堆黑人過黎同你玩手繩呢?
地鐵站過黎幫你買飛呢?
你唔撚驚ga?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞