日本係咪S級旅遊國家

832 回覆
674 Like 68 Dislike
土耳其菜係世界三大菜系之一 點會無野食呀
淨係kebab已經係土耳其食物啦
可唔可以講多少少
對中東菜式好好奇
一直以為得烤肉
語言不通, 交通系統複雜, 多規矩要守, 朝早少餐廳做早餐, 鋪頭早收.
退休就話瑞士姐
旅遊有咩玩?
去意大利精神壓力大撚到
瑞士退休唔係S級 除非你好有錢/成世都係瑞士賺錢

以買樓為例,係你供樓咁多年,你既利息供款可以抵消tax,但到你full own 層樓既時候,政府係會收番你層樓potential rental income 既tax even呢層係你唯一既自住樓

所以係瑞士退休都係好撚貴的
法國咪最大對手,仲要法國係全球最多遊客既國家,講緊係冧莊冧左好多年
但比我揀我會揀瑞士,鐵路交通發達,人民質素高,頂級既自然風光,係歷史名勝稍為遜色少少,但都有伯恩古城呢個世遺景點,比起冰島揶威算係全能好多
睇你旅遊目的係咩

日本比較岩腥港豬同電車男、師奶阿叔同阿毛去
絕對非常適合

日本對我零吸引
土耳其d野食融合左歐亞文化
同埋用好多唔同種類香料
土耳其連甜品都有好多好多款
咁你不如話敘利亞都係s級啦
新加坡都幾好
去過30up國家,日本一定係第一
係幾鍾意日本,但去過咁多次都比唔到一種好舒服嘅感覺我
瑞士 北歐 意大利 even 蘇格蘭都岩旅遊多d
仲會忍唔住拖日本妹去廁所
前排去左轉京都,而家鬼佬仲多過中港台客
文革乜柒都冇喇
為駁而駁
中國除咗明清建築保存得好仲有咩?
冇去過意大利就收聲喇
敍利亞冇去評唔到
你可以去下
唔係,係SS級
我連續去左10年日本, 直到今年去左次馬爾代夫
日本係好為旅客諗嘅地方,S級無吹大
其實日本食黎食去都係果D 野...

我一個HK 人過左去住一兩年已經好厭

係真係睇下你點睇嫁咋...

我唔係話中菜多好多選擇想吹奏D 乜

但日本其實無論食住行, 玩得多十次八次, 黎黎去去都果幾味
一年去一兩次就OK

但你話係咪真係咁S 級.... 可能只係因為其他果D 太垃圾...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞