日本係咪S級旅遊國家

832 回覆
674 Like 68 Dislike
啱啱search㗎大佬
你呢d 就真係廢話黎啦

下下都要去到咁極端
唔係講啲咩,但講到雪山同纜車日本真係唔好係瑞士面前班門弄斧,阿爾卑斯山既風光絕對係一等一
傻 大陸先係
意大利野好食而且平,古蹟博物館多,但環境市容差好多地方污糟多垃圾
瑞士自然景觀多而且極靚,飲水唔洗錢打開水喉就得,但食野搭車住宿都貴,尤其搭火車超級貴
德國最唔鍾意D契弟係火車月台食煙,德國係冇禁野食德國菜比較單調大杯酒大塊肉兩下食厭,都好多古蹟博物館行但冇意大利咁多元,洗費唔算貴一般水平
土耳奇冇去過唔評論

整體我會排日本=意大利>瑞士>德國
綜合咁睇澳洲最屈機 我自己去過Melbourne同周邊一次 的確係最難忘既一次 澳洲有啲景靚到喊 人又Nice Melbourne又多cultural野
hi Kevin 分身acc 1
你覺得有說服力嗎
一味吹奏個廢國家
其他野同叻哥一樣 睇唔到 我唔知
你係咪閱讀理解拎u?
講緊兩個國家比較食嘢,米芝連(高級餐廳)+食物種類日本都係贏意大利

同崇日有咩關係?
有咩地方會多支那人過支那先
用亞洲比較日本一定係S級
同歐美比各有各好 好難咁計
但係你係意大利搵間正常嘅日本菜都難

唔知你閱讀幾叻啦,你自己講
泰國囉
中肯,我估大部分人都會咁排
好有錢的話可能排瑞士高一格
我覺得澳洲係弱化版既美國
同樣係新世界,有殖民建築,有大城市(Sydney/New York),有沙漠(西澳/美國中西部),有湖光山色(Tasmania/Rocky Mountains),有多元文化,美國個規模都係大過澳洲

不過澳洲有樣野好,就係治安好過美國好多
我真係未去過韓國
除左海鮮仲有乜?99種唔同既泡菜?
唔好講鼓油蟹 唔敢食

淨講食既種類可能真係香港贏
你想都識講價錢 閒閒地200埋單
香港食同類型食物200係一定埋唔到單
仲要未計質素 日本食200起碼覺得對得住個價錢
香港食只會覺得唔抵 出面一堆人笑交智商稅

我計晒你勁鍾意食韓國野 S級
連埋其他野旅行配套黎講 韓國一定唔入流
女女太正
隨時忍唔到拉左入厠所
跳傘
亦可以幫斌仔完夢
我自己就覺得日本風景一樣S
睇埋咩季節去,多唔多人
夏天講自然景個人覺得A-b級感覺

但記得有次秋天 喺奈良行上山
冇晒人靜到得山林聲
望住成山紅葉同野山鹿行過 好撚難忘
冬天喺白馬村同落晒雪嘅貴船神社
同關東近郊 散步入啲公園仔
之後返溫泉旅館浸温泉望住個雪景
呢啲風景令我覺得好撚正嘅感覺
仲強烈同難忘過歐洲

以前一樣有去過n次歐洲包括意大利瑞士
都係咁覺得
但的確瑞士好震撼 周圍都係畫咁
日本你所有食到既除佐日本牛,其他韓國都有,都唔會差,因為地理上太近,所以好多都係日本人開/日本師傅

香港200蚊對得住質素既大把,日本200蚊對唔住質素既都大把,如果你硬係要講你覺得唔抵既咁就冇乜好討論,因為好客觀
香港食魚生同壽司 對得住200
求分享
我真係未去過韓國
除左海鮮仲有乜?99種唔同既泡菜?
唔好講鼓油蟹 唔敢食

淨講食既種類可能真係香港贏
你想都識講價錢 閒閒地200埋單
香港食同類型食物200係一定埋唔到單
仲要未計質素 日本食200起碼覺得對得住個價錢
香港食只會覺得唔抵 出面一堆人笑交智商稅

我計晒你勁鍾意食韓國野 S級
連埋其他野旅行配套黎講 韓國一定唔入流
日本你所有食到既除佐日本牛,其他韓國都有,都唔會差,因為地理上太近,所以好多都係日本人開/日本師傅

香港200蚊對得住質素既大把,日本200蚊對唔住質素既都大把,如果你硬係要講你覺得唔抵既咁就冇乜好討論,因為好客觀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞