[高質] 中環人的「鄙視鏈」 完全版

397 回覆
1003 Like 69 Dislike
40個it仔負皮
果然,話知你華人平時把口自己吹自己點威,智商點高呀,平時行為點理智過白人呀都好,甚至依家係「中國人當家作主」都好,始終大部份華人身體和骨子裡都很誠實的,都係認為無論邊一方面:

越係近鬼佬白人=越高貴同越好

越近華人=越cheap
得生活係中底層既人先會咁階級觀念

有D教養既跟本唔care 只係會不屑鄙視人既人
得生活係中底層既人先會咁階級觀念

有D教養既跟本唔care 只係會不屑鄙視人既人

呢樣真。
身邊富2代同事/大學識既官二代
都無咁重階級觀念
唔覺得,英國30大美國50大好過poly city bu
大把人返 IFC 但係逗果12K

Ifc 上面基本係ibanks既trading floor,租金重貴過New York, London,12k有既,實習個d囉,但點會係大把

好似好多大陸公司係ifc
雖然某部份都講得幾啱
但係要整啲排名出嚟
寫篇嘢條友今年幾歲呀
成件事好中學雞
Richard Mille>PP

唔識欣賞

pp有品味過rm
咁支那高官仔女空降果堆點計
父幹母幹又排到去邊
可唔可以詳解下DGS同Maryknoll既欣怨情仇

兩個最top嘅女名校 競爭對手
協恩德望都係top,但都要排佢地後面,而且無佢地嘅貴氣
st. paul都唔差 但無佢地咁十項全能同高調

脾利羅士係咪算中層

當聖心無到?

聖嘉勒是咪路入流

Marymount呢

做咩擺曬自己學校名衝出嚟柒
倫敦金過街老鼠嚟

pp有品味過rm

呢啲各花入各眼㗎啫 睇你鐘意斯文款定sporty款囉
大把人返 IFC 但係逗果12K

Ifc 上面基本係ibanks既trading floor,租金重貴過New York, London,12k有既,實習個d囉,但點會係大把

好似好多大陸公司係ifc

ifc 係得financial institution 租到
電郵篇:@navy.mil > 以上全部

霸氣
九龍塘 > 干徳道

你話獨立屋就話姐,普通九龍塘apartment點會勁過干徳道羅便臣道呀 禮頓山都唔夠啦

九龍塘係>干德道、羅便臣道既
干、羅有啲舊樓90年代買,最平嗰批都係6-7m。九龍塘應該冇咁平。
同埋講環境,九龍塘唔輸半山太多
美股 > 期貨 > 港股

買美股威啲?

半山單位好使正但好多窄底唔開揚
九龍塘大單位一定好

總結:樓嘅類型就唔使討論啦

半山單位好使正但好多窄底唔開揚
九龍塘大單位一定好

總結:樓嘅類型就唔使討論啦

唐唐都住九龍塘啦
sci phd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞