日本自助過關 Trusted Traveler Program

938 回覆
5 Like 48 Dislike
香港揸BNO都係用HKID入禁區,香港checkin冇記錯唔洗show HKID,咁入禁區邊有得同airline sync
依家用bno入禁區同boarding都要人手
用其他passport都可以用機直過
巴打講緊日本機場定香港機場?
APEC唔係個個都申請到
thx 巴打
搞左好耐都唔得
之後見到你話逗號,即刻搞掂
中伏 千祈千祈 唔好唔好去 東京在留局整TTP
我1點半到 排左2個鐘 終於先到我埋窗口
交左護照信用卡坐低等 一等又等左半個鐘
都係打指模,影相 又坐低等
但睇住個𡃁仔整到R撚晒頭 又等左成個鐘
忍唔住問佢搞成點 佢同我講電腦問題,叫我再等等 隔離啲阿姐忍唔住幫手 又打電話又搵書
最尾佢建議我去機場搞 屌佢老母我等咗三四個鐘想叫我走?
一尾同我講電腦問題 問佢咩問題又答唔到
最尾大家姐加入 一齊研究 話打電話去確認
最尾整到7點鐘關門 都整唔到
叫我聽朝再黎 但唔保證整到 真係屌晒佢地老母
日本公務員真係垃撚圾 自己唔識整又唔問人
自己埋頭係咁禁電腦
CLS 好撚嬲 最尾要提早去機場整
建議羽田整 冇人排 半個鐘多d就拎卡走得
睇嚟我9月中直接去羽田算,雖然早2日先交申請,希望趕得到
在留局個位又西,本來仲諗住果邊多staff應該快搞完
真係嬲撚到癲
東京有2個窗口 D3再入國 D4自動化
問人TTP去邊整 叫我拎D4飛 等一張飛
但D3既飛 不斷去D4窗口整野
我等左2個鐘 D4個號碼係無撚郁過!
忍唔住埋去屌佢老母 之後諗住走 去機場先整
但佢又禁一張D4飛叫我埋去 原來先係惡夢既開始
當初決定走 都冇咁嬲
移民留學無辦法先一定要去入國管理局續簽證
明明係遊客做乜去比人撚
羽田出境大堂個counter做開ttp熟手好多
我上面都留咗話客多職員少,搞咗2個鐘
不過你更好彩,遇埋唔識搞既職員
其實都預左1-2個鐘搞 無諗過搞成咁
係機場10分鐘就出到卡 出埋境

諗住出個警世Post比大家 唔好去東京整
樓主 記住pin
機場禁區個d都唔一定識整架,最安全就係羽田禁區外
有無人係關西機場整?

想知有無伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞