日本自助過關 Trusted Traveler Program

938 回覆
5 Like 48 Dislike
已收到email 話第一次審批完成, 會坐HKE從KlX T1返HK, 諗住出境時攪埋張卡, 請問各位大哥大姐, 關西空港T1有兩處地方可辦理, 請問係咪任何一處都可以辦?

謝謝

PR room嗰個未開返
我 20 號第一次飛日本去東京,之後下年 3 月會再去日本福岡,4 月去大阪,係咪要第一次去完日本返咗嚟香港,之後至申請 TTP?
Sorry, 我比較蠢, 理解力差

可摸耳井多少少, 甚麼是出面? 甚麼是入邊? 你所指是KlX T1的那個counter可以好快手? 係咪指安檢後, check passport出境前的counter ?
就係講嗰個
我搭 peach 用 KIX T2, T1果兩個都係要出左境先搞到?
咁即係要去住之江果到嘅寫字樓到先搞到嗎??
而家T1得一個 過咗海關先整到
要去政府大樓搞
搞TTP的場所
建議大家睇返官網的呢一頁
https://www.moj.go.jp/isa/publications/materials/ttp2_pre-check_pre-check_document07.html

唔好睇佢email俾你個條link/ PDF檔
未更新的
今朝收到結果話唔批,入咗JTTP個網,佢寫住:「Credit card name and the international brand name are not entered when filing the application.」

我今次係用AEON CARD WAKUWAKU申請(我有打埋Platinum呢隻字上去)
另外仲有1張恆生同1張CITI Bank信用卡。
請問其他師兄用邊間銀行信用卡申請成功?
我用DBS EMINENT
MMPOWER
唔該晒巴打。
恆生MPOWER 信用卡?
係,MPOWER 係舊名,新名叫MMPOWER ,黑色果張
巴打你申請果陣係打「HANG SENG BANK MMPOWER WORLD MASTERCARD」?
想問下,你係幾點機?預早幾多個鐘去機場?有冇寄存行李?
聽人講關西機場裝修(?)呢半年一路都好多人排晒長龍?
又話如果寄存行李既話,係起飛前2粒鍾先會比你排隊
但TTP 又講明起飛前2粒鍾唔會幫你搞
東亞JCB白金就得啦
或者求其一張Visa Plat
我用aeon wakuku 申請都無問題
吓?巴打你係點打信用卡個item?
唔記得,跟佢example 個format
Aeon WAKUWAKU platinum Mastercard
好似係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞