日本自助過關 Trusted Traveler Program

938 回覆
5 Like 48 Dislike
最近有冇人申請左日本自助過關 Trusted Traveler Program?
等左幾耐

我4月頭申請左primary inspection,而加都未批
近排好多人申請,應該冇咁快
4 月1 申請未批
有冇填intended date of entry?
佢會唔會係比就快去日本嘅人做先
primary批咗之後半年內去就得
唔駛急
有, 兩日後飛
唔會

1月申請都係去完日本返嚟第二日先通知我批咗
想問可唔可申請2本passport??
BNO同特區都想申請
點解唔淨係用BNO?
有BNO做咩要用廁板?
又唔係去蛾羅支廁板先有免簽
買咗收入印紙等有期去就申請
係咪要有白金信用卡先申請到?
香港有邊張低過白金
HSBC Visa Gold
Citi Octopus Gold Card
大把Co-Branded都係普通Visa grade
唔識分,HSBC VISA Signature 係咪白金?
高過白金
真咩?係我都申請
睇翻原來每張卡有隻字寫咩class
VISA<VISA GOLD<VISA PLATINUM<VISA SIGNATURE<VISA INFINITE
我上星期先拎左張卡了. 由於成田DEPARTURE HALL 既COUNTER 仲未開返又怕入左閘後有咩問題攪到唔( 如相片問題等) 點知好衰唔衰果日係星期日原本一心想去外面管理局攪都唔得, 最後唯有專登走左去羽田既DEPARTURE HALL攪.
我係成田問左3間LAWSON都冇得賣收入印紙,最後都係在FAMILY MART 買. 過程都好快係我估佢攪我國藉果度研究左好耐寫中國定香港...最後出到來係寫中國
我申請左大約10日就通過FIRST INSPECTION.
用特區護照?
係,...不過我唔係呢2個月申請的,我1月時申請可能果時未咁多人
驚嘅其實過完機可以去搵個staff chop番個入境印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞