日本自助過關 Trusted Traveler Program

938 回覆
5 Like 48 Dislike
都幾肯定係
有一次去NRT冇開TTP
佢搵Staff係部機後面個Counter開返
跟住坐係Counter度㩒制批
過完之後佢就離開Counter入返Office
想問下TTP部機係點樣架?未用過,驚行錯
要google搵畀你睇
因為過關唔影得相
想問下成田T1搭飛機走時想整埋張卡,個整卡位置會喺邊度,係咪要入禁區?檢查完隨身物件個度搞定係過埋出境先搞

咁既樣寫住特定登錄者
有無巴打試星期六日經關西走人個時整?

想知星期六日係咪都照有得整

之前見過有人想係成田個邊整,又係星期六日,點知閂左門
Re-entry 再入國其實係咩嚟?
working visa嗰啲
個個應該我黎,佢唔係閂左門,係無人返工個日搭T2早機入面得個唔太識英文既阿伯坐係到,個阿伯完全唔識搞剩係識sorry我諗都係睇運,最安全應該都係羽田禁區外
來緊10月飛關西,但關西得出境禁區內個度有得搞
其餘兩個禁區外的仍然未開
星期日晚上10點禁區整過
感想就係準時3個鐘之前checkin行入去 佢地有urgent野搞就唔會得閒理你黎搞TTP卡 最後等連整2粒鐘 行到閘都差唔多上機
晚上10點佢地未閂咩?
原則上只要出境有人就會開
佢so call話只要仲有人要過關走就會有開

BTW,有冇人試過星期日去羽田閘外整,9月有個星期日下午去睇live,上午冇嘢搞想去整ttp
啱啱前幾日朝早喺羽田整完
同佢哋講ttp就知點做
有幾個問題想問
我去到日本未出境個陣要點搞張野 要去邊個位搞
出境係咪照會有貼紙貼返落PASSPORT到?
未出境個陣手頭上冇收入印紙去到要點搞

唔該晒
咁出境係咪都要用返張TTP卡?
如果入境有呢部機,但出境去左另一個機場又無呢部機,會唔會有問題?
可以唔使
救命 啲人完全唔睇官網介紹同教學就走入嚟問
食飯係咪要人餵
好似幾方便
>我去到日本未出境個陣要點搞張野 要去邊個位搞
睇官網有寫
>出境係咪照會有貼紙貼返落PASSPORT到?
睇官網有寫
>未出境個陣手頭上冇收入印紙去到要點搞
入境去郵局/便利店買
唔覺
同感
我申請個目的真係純粹留念多過想用
其實張卡真係睇你點去日本多
如果工幹/自己一個去多未好

如果平時成班fd去,如果有人無整你咁快過左關未又要等埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞