[唔係獨遊][有圖有字]2023復活日本追櫻行

327 回覆
32 Like 7 Dislike
可以,佢賣飛時段以半個鐘計姐
嚟緊暑假獨遊想試SPACIA X
CONT.
繼續龜速

之後去咗睇劇場,姆明爸爸話當年,講當年航海冒險嘅經歷,幾得意
雖然全日文聽唔明,但大致理解到嘅

有條ZIPLINE,但星期六日先開

之後行斜路上去,有個兒童遊樂場,亦有故事入面嘅天文台

睇得唔玩得嘅氹氹轉

3~6歲啱玩

之後落返山,然後行到盡頭就去到史力奇嘅帳篷,行埋去會有關於佢嘅故事聽
好似好少野睇咁,要特登搭入去真係要好有愛先得
未完嘅,不過預係香港迪迪尼嘅一半~1/4左右
留名
CONT.
食住宵夜慢慢更

行完史力奇個帳篷就停雨,NICE

燈塔,有姆明媽媽出現嘅地方就會有黑色手袋出現

POSTI,芬蘭文嘅「POSTAL」,當然同郵政有關,佢係一間專賣信封、明信片嘅鋪頭

之後就去到重頭戲嘅現場表演,由工作人員安排位置,有得揀坐定企,
地下未乾就企喺度算

今次有姆明同媽媽、史力奇、阿美同黑色嗰舊嘢,最主要都係跳舞,而MC亦都會教台下觀眾一齊跳

之後佢地會落台下一齊跳,氣氛幾好嘅

辛苦哂一班演員,亦都辛苦MC(最左手面橙衫姐姐)落力帶氣氛
CONT.

睇完表演就再行下,另一間鋪頭,好多...........唔好bam我

另一間鋪頭,阿美嘅傑作,左手邊頭中箭嗰個係姆明爸爸

之後去咗食嘢,喺返公園入面餐廳食,同IKEA一樣揀完嘢拎完嘢食就畀錢,嘢食唔錯,好食過IKEA嘅
ムーミラークソ ルオカラ
https://tabelog.com/saitama/A1106/A110603/11049855/
tabelog有3.26分

食完嘢就行下隔離嘅展館,姆明嘅作者Tove Jansson

上多層有唔同嘅場景,都係照返原著

好多姆明漫畫都係用姆明個屎忽做開頭

亦有介紹成個姆明主題公園嘅設計
個場咁大但得咁少座位
後面重有堆太陽櫈嘅,不過我地遲去畀人坐哂
不過其實嗰邊都係核心外圍
感覺唔太好
算喇個show 15分鐘鬆d,無乜所謂
CONT.
攰到無心機,唉
繼續姆明主題公園

另外有個場景,有多姆明故事入面嘅場景

隔離有間cafe,可以借書喺度high住tea睇

落返地下有姆明專門店,可以自己刻字嘅紀念幣,最多入32個字,幾有趣
另外女友喺度揀咗好耐嘢,好彩呢度算好行

準備走人,見到姆明媽媽出嚟

本身想坐西武特急返池袋,但我又想去一去大宮+見到西武線出事(好似沿線火災)而有延誤,女友話反正都有JR PASS,不如坐JR,所以就坐巴士去東飯能駅,JR同西武鐵道喺呢度都有站

西武池袋線同JR嘅八高線路軌

JR個月台就一面兩線,對面西武就一面一線,重有抽4000系電車

呢款駅名標舊款d有型d

上車,直通川越線嘅E231系3000番台
CONT.
去到川越過對面轉車就去到大宮

特登落大宮都係行一行佢,今次無收穫

之後又經埼京線落返池袋

再行過嚟POKEMON CENTER MEGA,有POKEMON GO主題裝飾,
但.....算吧喇

被小呆獸圍X的....................

POKEMON CAFE主理嘅甜品鋪,都唔少人排隊

個垃圾桶

三隻電鼠,比卡超好似舉緊中指咁

一堆貓頭鷹/雀

應該係屙唔出屎嘅樣

舊嘅御三家,順眼得多

行咗陣,女友去排隊畀錢之際就行出去睇下,嚟鋪頭背面都有d睇頭

新無印宣傳,無動力睇

行完POKEMON CENTER再四圍行下

太可惡,30000重唔去拉人?

新開咗間BANDAI NAMCO嘅鋪頭,入面有超過3000部扭蛋機,睇到頭都暈

之後行返去松屋開餐,五花牛兩份唔該

最後又返到品川,先留意到呢個廣告,搞掂咗靜岡縣先喇
又完一日
下一日可以講係無乜嘢好講
繼續支持
過去休閒咁行下咪幾好,如果唔係行死你女友(定老婆)
初開時去過,反而我幾喜歡佢門口個廣場好舒服望住條河咁
佢腳骨力好過我
如果唔係病緊應該可以行多d
成個環境真係唔錯,東京近近地上去都幾好
你有玩pkmgo嘅話,個個pkmgo stop好正會見到你打佢,同埋會見到爆蛋
已棄game
做咩咁攰

我今次去旅行都行左好多扭蛋鋪,去列後期差唔多認得啲機有咩扭

我搵左好多地方得1部機有新幹線座位扭,重要壞機
推一推post
DAY6
新一日,今日只做一件事

朝早五點幾起身,就碌過嚟東京駅,京葉線月台行到......
雖然都有輸送帶,行得輕鬆D嘅

見到呢d嘢,唔駛講都知去咗邊

無論去SEA定DISNEYLAND都可以坐呢條單軌
新路線unlocked

路線全長5公里,一共有4個站,可以去到SEA、DISNEYLAND同酒店
2001年啟用,最高時速50km/h

買張一日票儲下,原來唔同機有唔同卡通人物出,結果買埋DUFFY

閘機都係同一般鐵道公司無乜分別

朝早七點月台已經多人到...............

車到,入面D扶手都幾似香港迪迪尼線

落車,SEA排得多人過DISNEYLAND,應該有幾百人排緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞