香港定台灣割眼袋好?

669 回覆
17 Like 57 Dislike
都講咗佢補咗三次你係咪睇唔到?
然後佢明知道可以靠打消脂針消除補得多嘅脂肪
但係佢早期嘅post係咁話消脂針危險唔建議打
就算打都淨係可以打雙下巴
但到最後佢自己咪又係用消脂針打臉頰然後打到昨天嘅佢證實消脂針係有用可以補救補脂過度(本身蘋果機嘅脂肪垂到落去面頰)
你越問就越似布丁貓嗰種長篇大論恐慌過度
同埋你睇唔到我係紅字?點解要係咁叫我巴打巴打?
巴打,仲有個問題請教

如果做淚溝轉脂加補蘋果肌
但又因為雙下巴問題想打倍克脂
怕唔怕互相衝突?

雖然下巴距離比較遠,但怕影響到補上去既存活率
冇互相衝突
兩者差咁遠邊會有問題
唔信你再問醫生答案一定會一樣
巴你老母
因為我成日仍住連登無真絲
sorry
咁如果消脂針真係可以補救到下垂問題
咁我就可以比較放心去補蘋果肌
唔好意思黃昏絲,我啱啱係Dcard仲見到呢個手術後眼框內凹/三白眼既問題
應該點同醫生溝通先可以減低呢個風險?

https://www.dcard.tw/f/facelift/p/253188009
點樣點樣溝通咪照溝通
你係唔識講國語定係唔識打字打中文?
我術前術後都係三白眼
呢個post嘅樓主都講咗係台北車風x診所醫生姓高
咁你咪唔好去
望落應該係眼袋部份取脂太多消腫後顯凹
一係醫生技術問題
二係我估比較容易發生喺術前眼袋大嘅人
我術前淚溝同埋內蘋果肌係非常凹,眼袋嘅脂肪反而唔多
如果你連中文同醫生溝通都話唔識點溝通
咁平時做多啲好事囉,我覺得整容係睇運,我自己個人覺得同其他人分享心得越多,整客嘅經歷越順遂
我自己都係咁諗,要做多D好事
我都係淚溝深,無乜蘋果肌同眼袋好細(側面幾乎睇唔出有眼袋凸起)

我做完今次之後應該都唔會再想開刀
或者做其他大執,頂多打下消脂針或者抽脂
(我好瘦但個雙下巴幾勁,曾經有醫師叫我做天鵝頸但完全唔會考慮)

你自己做過咁多次醫美,有無經歷過咩失敗而要重執/修理
香港打透明質酸填淚溝,冇耐就移位個眼袋變得更大,打溶解針再去台灣做手術
第一次喺香港做埋線拉提,線係埋左但係根本冇拉提,白腫一個禮拜,不過唔需要重修
香港做埋線雙眼皮,唔夠一年其中一隻眼甩甩地,正面仍然係雙眼皮對稱,瞇埋眼甩甩地嗰隻個摺有啲奇怪,等佢完全甩晒我就去台灣修復
我就係聽透明質酸填淚溝成日都會打歪/毛毛蟲
唔小心打錯血管仲有失明風險
所以一直都唔考慮打,今次直接去做手術搞掂佢算
不過都好彩你全部無驚無險搞掂返晒

我仲有個問題
如果填淚溝/補蘋果肌
應唔應該升級威萃奈米脂肪?
我做嗰間診所冇呢個option
答唔到你
我嗰間都係開個套餐價
連局部麻醉定舒眠麻醉都冇得揀
強制要舒眠
OK唔緊要到時我再同醫師傾
其實好佩服好似你咁淡定
你講到眼袋手術只係好小case可以輕鬆面對
但我無醫美經驗所以真係會緊張
因為我仲做過兩個比眼袋更加大嘅手術
1.正顎 2.抽脂補胸
瞓上去手術床5秒就失去意識冇嘢好驚
受傷嘅只有我個荷包
正顎做左幾錢?
補胸可以升到幾多cup
唔答呢啲純好奇問題
你又唔係要做
我冇義務滿足你好奇心
我突然諗起一件事
因為我眼袋係非常非常之輕微
困擾我嘅都係淚溝

曾經有香港整形醫生幫我睇過
話從側面睇係幾乎無凸起嘅部份
覺得我無咩價值做眼袋手術

咁唔知可唔可以唔做眼袋內開
只單純只用自體脂肪補淚溝?
面診比醫生按下
如果醫生話都係要內開就相信佢
香港醫生就是個笑話
整衰你都唔會負責任
到時候再問下,我承認香港係又貴又垃圾又落後,資訊又唔透明

但台灣都好多仆街醫生
我連日係Dcard搵左好多失敗case黎睇
肯主動承認錯誤並再安排手術既唔多

有好多都係叫你觀察完半年
定左型後如果仲係無好轉,之後就話搞唔掂
見過最仆街既一個Case係
有個女仔外開眼袋衰左,然後比醫生反去法院告佢,要個女仔賠100萬
所以我每日返大量時間睇line group
而家做眼手術
美感最強同0負評好似得某陳姓醫生
後起之秀

Book佢要等半年
方唔方便講一講醫生名
巴打 我都想搵蕭醫師 介唔介紹tg吹兩嘴
Google如一 蕭醫師
絲係咪做完 效果點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞