香港定台灣割眼袋好?

669 回覆
17 Like 57 Dislike
我冇認為自己好巴閉
係認為你係懶閪姐
知啦,你最撚勁啦
手術恢復期黑眼圈淡左好多啊
深色嘅會唔會係你臉豬登啲瘀血?
散瘀係要耐啲
我醫生話第8日起可以早晚溫敷5分鐘散瘀
可唔可以分享吓整體體驗? 效果好唔好?
你係喺極緻睇定振興醫院?

睇咗/問咗都好多間
暫時最有興趣搵杜隆成 (睇佢嘅背景比到我好大信心)
但佢喺極緻得星期一有video consultation, 要等到八月先有位睇
支持
香港醫生係好大支野,早幾年去睇個中大眼科權威姓莊既,有相熟醫生俾介紹信去, 去之前姑娘打俾我要叫我黎之前要睇哂醫生所有youtube d片先好黎睇同問題屌你我眼有事唔用得咁多眼叫人要刨哂你youtube
好啦我都真係去左睇,俾左幾千蚊左check右check再見醫生,串過馬撚,真係同我講[即係你冇睇哂我D片啦]之後眼定定望住我真係唔答我野,屌你人人情況唔同,我唔夠你其他病患嚴重你咪老老實實同人講唔需要做D咩日常注意+保守治療咪算囉(之後遇左D好醫生都照顧到病人心情既) 問到佢有咩方案,講到眼要打botox果D眼眶釋放果D, 一副[唔知得唔得架唔知有冇用架] 價你就識得報, 做醫生做到你咁咩都置身事外咁真係難得一見等又等兩個幾鐘,咁就幾千蚊,原來真係有D醫生定位自己睇youtube當睇醫生都可以
事隔幾年之後佢團隊話搵返D舊病人做新冠後對乾眼症病人做研究, 我屌左佢研究好好但醫生好冇醫德
整體體驗都可以既! so far個consultant幾可愛溫柔 覆line都盡責, 都係當friend咁傾計
不過我全部都係Online面診同覆診

杜醫師俾我感覺幾平實, 手勢黎講feel到真係對開刀抽脂好有經驗既
術後傷口完全唔痛, 恢復都快
做之前我一直好concern唔想做抽脂, 但做完之後都覺得係需要既
不過手術過程真係嚇撚死我了
咁多人話唔痛但我過程超級痛, 醫生見到我咁痛都不停咁幫我補麻醉,但我每一個step都好痛好痛好痛
之後係台灣識左個做醫美既朋友, 佢話如果我咁痛好大機會係唔夠訓先會咁, 咁都的確係既, 我不過都係有失眠問題既, 做手術前緊張更加訓唔到
身體有條件許可情況下可以做睡眠麻醉呀
痴線,呢啲醫生真係即場唔洗比面鬧佢,話佢無提供服務就走
連邊個係客都唔知
可以tg 你討論下價錢同其他資料?
早幾年個人太妹豬了 俾我而家實屌到佢360

同埋自己病緊個人都好無助好慌,如人飲水冷暖自知。嗰陣遇見好多唔同醫生醫渣,香港好多醫生高高在上連體恤病人呢點都做唔到呢。
可以呀你留tg
好明白你感受
Dcard/ppt 會唔會好多打手? 一直都想搵謝東穎 但係佢評價真係好兩極……
約咗下星期單拖去做,但唔係劉醫生
不過佢開我118k,唔明點解咁大差別
會有打手 所以爬完文自己用腦分析
謝唔係最出名整眼袋
而且佢排諮詢(只是面診不是手術)都要排到2024
有咁值得做個小手術都排成年嗎
你叫佢出個明細比你嘛
Line d客服都好nice 會答你的
我打算去五日就返香港,想問吓你三日後覆診完之後係咪唔需要再覆診,同埋最後幾耐先無瘀返到工
我下星期會飛去做滿一個月的覆診
第7日返工仲瘀緊,上粉+眼鏡遮
第12日左右無瘀吧
整鼻見台灣人(非Dcard ptt)推 信恩 小張
答漏左,我係去極緻
即係好大舊?
我熊貓眼好勁
留個名先
有醫生話過我個眼袋打filler好過割
割完會顯老filler係一個better option
一直想一了百了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞