香港定台灣割眼袋好?

669 回覆
17 Like 57 Dislike
補太多可以打消脂針或者再嚟超音波抽脂
睇過D醫生講兩者都無用
親自面診為準喔
https://www.youtube.com/watch?v=gXL07hvwtj0&t=235s

2:00左右開始睇, 其實已經暗示左鈣化/補太多係神仙難救
所以重點係搵到適合嘅醫生呀
睇幾多YouTube片都冇辦法取代親自面診幾個醫生
到你面診嘅時候醫生會觸診
而且係呢個醫生覺得補太多冇得救啫,醫療嘅嘢本身就係會存在不同見解
你上網搵都會有其他補太多修復成功嘅例子,唔通呢啲全部都係作文P圖咩
其實都係既, 我明你意思
真係好講運, 而家有個A0巴好似手術失敗左
其實滿三個月先係穩定
我做完手術之後多咗條眼紋
第一二個月都仲喺度,然後第三個月又消失咗了
巴打覺得眼袋+補脂手術後
幾耐先可以見得人,而唔會比人發現?
或者到你隻眼好似怪怪地咁?

如果術後2星期+帶粗框眼鏡,你覺得可唔可以唔比人發現?
說後兩星期加粗框眼鏡再化埋妝嘅話可以
前提係你要有冰敷溫敷、食中藥、搽喜療妥、每日散步1小時
其實如果係台灣睇中醫
點同人講自己咩病情
咪照同佢講做完咩手術要消腫囉
台灣醫美大國 啲中醫都慣
你食藥粉定係要現成煲果D
我睇嗰間兩樣都有 不過我係食藥粉
巴打仲記唔記得間中醫舖名
等我到時又去睇下
記得但唔需要睇呢間
你到時Google邊間近你打電話去預約就得。
OK, 巴打可唔可以講埋眼袋手術同蘋果肌補脂
幾時冰敷幾時熱敷
一切以你手術醫生指示為準
個個講法都唔一樣
閱讀理解零分唔該睇清楚上文下理先

我同A0 一直都係講緊消腫消得好慢
冇人講過"消唔到腫"
亦冇人講過手術失敗,我地一開始係講緊"擔心"

睇#328
複診時不嬲都係講兩至三個月先完全腫
而家一個月都未足夠,未過康復期,仲係觀望階段
OK最緊要你地無事就好
針對黑眼圈部份,而家改善成點?
勁耐冇入連登 都唔知咁多人去揾極緻

我4月做完到而家,真係冇咩野了,消腫要時間,直頭冇乜點在意冇理過,補脂位硬硬地係會keep一段時間嫁,我而家都有好好好輕微既硬度,但日堂化妝按下眼底都唔多覺,但訓唔好黑眼圈都仲好黑咁

至於海鮮價去到咁高,建議問多幾間算
可能佢地覺得香港人洗得起啦
但眼袋小手術唔值咁貴
你要幾耐淚溝位先冇再凸起呀?
預期同實際康復時間真係爭好遠
同埋我真係好在意, 好多時朝早醒咗眼都未睜開第一時間會摸吓淚溝硬塊有冇縮細到

另想問你黑眼圈都係做完先有?
我做之前就算幾唔夠瞓都冇黑眼圈㗎,做完兩星期左右開始有黑眼圈,上網睇話初期血液唔循環所以可能有黑眼圈,但之後會慢慢改善
淚溝位凸既話我諗一個令兩個月 點都脹脹地一排
樣都好得好快,其實外人唔多覺架照計
開頭我都勁緊張有問幾時退,但講真寧願佢唔好退咁快嗰啲都係自己脂肪會吸收,真係俾你退哂好凹都得架,暴瘦就可以,但做手術前嗰陣有叫你做完唔好減肥就係咁解
我好快瘦,我有啲難keep d脂肪添

你咁焦慮梗係唔夠訓,眼圈梗係黑喇
手術都做完做左,放心啲等啦
都明嘅,係要比啲耐性
謝謝安慰

但日常生活都係有啲影響
例如以前習慣好大力捽面,而家洗面擦野要就住
平時習慣側睡, 而家唔太敢
做返gym 唔敢做咁重,太重會感覺到塊面谷住
平時表情大中意大笑,而家表情太大會覺得腫脹感

加埋我做埋眼瞼,眼皮都係未係好自然住,呢度又係要等

呢啲習慣其實冇做手術都要戒啦又快殘又起法令紋

既然眼瞼都做埋點都時間長啲喇,聽你咁講覺得唔自然都唔關補脂位事
俾啲時間,好好休息

而家先有睇返呢個po, 有需要睇返我上面reply
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞