香港定台灣割眼袋好?

669 回覆
17 Like 57 Dislike
有啲有online 咨詢
有啲send 相咨詢
有啲只接受當面咨詢

用line 問最快最直接
唔好send email, 好慢的
明知極致報海鮮價
點解你哋仲咁鍾意去做水魚?
台北大把醫生做割眼袋
其實海鮮價都唔緊要, 但而家有兩個巴打話退唔到腫變左jigsaw咁我先卻步
擦喜療瘀 冰敷 喝蜈蚣草
我自己就冇第17日都仲jigsaw
邊度有蜈蚣草賣
喺台灣掛號去中醫診所睇
巴打過左幾耐之後退腫
第十日左右消腫80%,之後仲係微腫但係身邊人唔發覺我做咗啲乜,個人感覺一個月完全消腫
明白,以前杜醫師有無講過補脂鈣化既可能性?
我唔係杜做
我醫生話臉補脂用脂肪槍filter過,鈣化幾乎唔會發生,鈣化一般係發生喺大量補脂eg補胸
明白,巴打搵邊個醫生做?
其實係消緊腫嘅,但係好慢

我本身有做開gym, 脂肪率偏低 (肚腩係僅僅抽到少少脂肪補脂,大腿直情冇乜脂肪比醫師抽),我自己覺得腫少少都好覺眼

第一個星期 (~Day 2- Day 7) 係jigsaw
第一到第二星期 (~Day 8-14) 係而家發咗福嘅蘇永康; 100%-> 60-70% 腫
第二到第三個星期(~Day 14 - 21) 係Gareth.T, (外人可能睇唔出, 但熟人應該睇得出); 60-70% -> 20% 腫

認同黃昏絲所講嘅
台灣眼袋手術真係好多選擇
自己問多啲揀個啱自己嘅

我揀杜主要唔係淨係因為眼袋,仲有因為眼瞼 (我有眼瞼下垂,眼瞼+眼袋一齊做),杜做眼瞼比較出名,因為好驚其他醫師做衰咗隻眼會閉合不全
而海價都係事後先知
咁一個原因係你個人消腫慢,另一個原因就係你唔慣好在意,我本身係醫美老手做完從來冇一日係戴口罩,返工帶框架眼鏡+搽啡色胭脂會顯得消腫啲
睇#200
係呀!你都係?
中央山脈咁凸起咗
都係,我都有諗可能係自己大驚小怪
本身醫美可以話係零經驗
你咁講一講又好似係喎

諗起之前咨詢其他醫師有講過話脂肪移位去淚溝康復期係比較長,類似係因為:

"做轉位時會鬆解淚溝韌帶,之後做表情時不會有很明顯的淚溝位置有個勾勾拉扯,但轉位的眼袋脂肪並不足夠填補淚溝與蘋果肌位置,所以都還是會加自體脂肪填補的。 價錢較貴,且腫脹期較久"

如果韌帶不明顯, 只係內開眼袋+自體脂肪填補淚溝,康復期會較快同手術費係平啲
爬緊dcard 文 見到有d人話做完對眼反而無咁有神
有d 怕…
多謝巴打,之前仲有個a0巴話消唔到腫變jigsaw
唔知佢而家點
杜醫師補脂好似唔係用脂肪槍?
會唔會較易鈣化
可唔可以影相睇下變成點
再成功嘅醫生都會有失敗例子
如果你想搵到一個項目係完全冇失敗例子你先會放心做
我會勸你唔好做
如果真係想做就親身面診多幾個醫生(不是視像
然後再諗方法增強自己嘅信心
其實最重要係點失敗法
有D失敗左可以柒一排再修復返
有D失敗左就一世
好似補脂咁,就係失敗左就一世既例子
因為補脂如果補太多而腫左,係拎唔返出黎的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞