恭喜香港成為擁有最佳公共交通服務既城市, 東京都只係得第7

570 回覆
575 Like 56 Dislike
考到aco未?
同意,香港硬件黎講係幾好
有時去完地方旅行後都係咁覺得
黎香港自由行可以靠一個地鐵都差不多去得晒
路又算係好博通好多地區

台灣朋友黎香港搭雙層巴士坐上層話好過癮
叮叮好有特色

當然我地住黎番工同
佢地旅行時搭交通工具感覺當然好唔同
等入停車場分分鐘花時間過搭巴士搭鐵
d車廠/石油公司真係好L PK
有時有d市政府原本打算起tram/ rail system,
但果d商廠會lobby議員再煽動當地居民話咩有條rail係度就有嘈音, 個景唔靚, 房地產會大跌之類
結果d rail system搞到不倫不類, 接觸面縮細好多
有時有d仲直接由tram system downgrade做bus system就算
屌就唔好搭,搭就唔好屌

全部碼頭都係藍營控制
你以為有得揀?根本無得揀

人地都講左外國交通重仆街
咁鍾意屌,你上司比咁少人工你,聽日返去屌撚柒佢啦,
支持
都係 巴士 同鐵都好屈

夜一夜都有車 旺區 d車又密
睇下數據先?
人口要有返咁上下密集, 對私家車有返咁上下unfriendly, 先增加到對公共交通需求, 灘薄成本降低

人口密集令到例如水電煤, 寬頻, 好多公共服務, 個穩定性, 價格, 其實都好屈機
弊在一年365日都焗到仆街
冬天都算 夏天真係痴線
少少冷氣錢都唔肯比
係咪淨係得呢個排第一?
說好得香港故事未?
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1693301-20230323.htm
載通舊年賺1.44億
地產、廣告等業務唔計入九巴,咁九巴盤數咪話蝕要加價囉
有巴士到已經好好
台灣公車d站牌好撚難睇
連本地人都要慢慢睇先睇得明
連登一路屌一路要考入政府
東京唔同鐵路系統唔通,車站複雜又行好遠
美國唔係要睇信貸評級?
同中國人d諗法一撚樣
咩唔鍾意咪移民囉 英美仲仆街呀

讀多d書啦 咁低質既說法仲講得咁理直氣壯
都仲可以年年加價
科技一早做到,唔肯科水之嘛
係低質,但你駁撚到咩

又要屌又要搭,
咁叻,學個條反霸權條友日日踩單車🚴‍♀️返車囉叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞