恭喜香港成為擁有最佳公共交通服務既城市, 東京都只係得第7

570 回覆
575 Like 56 Dislike
仲有嗰啲頭四卡去A地方後四卡去B地方
一miss咗個announcement就係咁先
JR九州撈埋GOLF場
咁方便
收返哂啲私家車牌啦
唔好搞笑先

“去咗吉隆坡成個禮拜都唔見條路有公共巴士行”
轉車站直頭on9
當你以為美孚 尖沙咀 嗰啲轉車行好遠
深圳地鐵咁新竟然要月台行到尾又上又落先轉到線
攞黎講
邊有人真係會攞依張圖黎睇
開google map一search就搵到要邊條啦
整體係好

但要撩就韓國制新車廂真係唔掂
新不如舊,個訊號系統又係

同埋d on9查飛狗真係令人好反感
九巴蝕?未計分拆咗嘅廣告收益咁多間得佢賺。
夜晚巴士線開到11點幾12點,20分鐘一班車。上車時成車得兩三丁友,呢樣嘢我諗冇第個城市會咁做。
你試下去外國郊野先講啦,離島最多咪算suburb
補貼咪就係因為唔比加價
佢講咗「活動面積」,用已開發同可開發土地嚟計係冇錯。人口密集於山下沿海線性地形令客量高、網絡簡單,1個站短距離已經覆蓋好多居民。
下面嘅比較拎大阪市同東京都區部,都應該用返港九市區同都會區。呢啲統計一定係用都市圈,會冇地鐵嘅範圍。
多站又屌 少站又屌 你想點
仲有泥鯭的 不過外國人應該唔知呢d
相對外國 香港搭車又簡單又平又方便
東北新幹線 盛岡都仲坐錯卡就大鑊
同一性質嘅殺人案。

發生喺香港嘅話,喺連登一句「美麗新香港」就過百正評。

發生喺英國嘅話,喺連登一句「美麗新英國」就過百負評。

唔好講英國住,不如你去巴黎旅行試下日落之後仲留喺聖心堂嗰座山睇下會發生咩事?所以我成日覺得連登仔好多都係未出過國嘅公屋窮撚嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞