[紀錄粉碎機 300助攻+800入球]世一美斯球迷討論區(54)

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
個屎忽坐到去櫈邊梗係長
拿度牙叔係疤狗名宿
DH一路睇文一路畀既反應應該係咁

“With all the respect I have for Cristiano Ronaldo, I enjoyed seeing him cry during the WC more than seeing us cry.

I prefer Leo Messi over Ronaldo

and the club I want to play for is Barcelona.”
型棍到
https://lihkg.com/thread/711927/page/25

冇野做又搵到呢個po
「美沙阿古拿呢d你當國寶咁用」

Acuna 其實係堅嘢來

將佢同meza 擺埋一齊 樓主真係過份左
當年用美沙真係c9s
其實睇返2018 同2022
左路守衛同樣都係Tagliafico 同Acuna
隔離一樣都係Otamendi

係除左美斯之外最鐵膽無變過嘅嘢來

美沙 我屌佢老味 最撚離譜根本係唔用lo celso 用咗佢

如果係gio 哪怕最後都係打法國出局也好
起碼佢唔洗今屆咁遺憾

嗰陣我猛咁話要出佢 仲話要選Paredes
(Paul哥嗰陣我都overlook左 不過一年後copa America 佢哋已經喺齊度)

Sampaoli唔聽我講 好在史蛇醒目
兩種獎兩種觀點姐,足球界嘅獎對足球員一定舉足輕重,但勞倫斯獎可以某程度上代表佢走出咗個界別,個影響力已經唔係單單足球界認同,我覺得兩者都可以成為佢封神嘅論點
但其實無邊個拎過Laureus 嘅athlete會比人記得佢拎過
佢哋本身都係嗰個界別嘅頂尖人物
要講都係講本身嗰樣運動嘅成就啦

都係嗰句 拎到有得威 唔拎都無乜出奇
Federer
尊重你嘅意見,因為事實上每個人背景、圈子唔同,講嘅嘢都會唔同,但我外國生活,仲記得上年睇the chase (1個問答節目)先有問Laureus得獎者嘅問題,我唔記得個參賽者答唔答到,但我覺得可以側面論證呢個資料某部分算值得要識嘅嘢。此外,我同同事都有提起過呢個獎,好似嗰陣傾Federer retire。所以你話無邊個拎過會比人記得我會有保留,

呢個獎係頒比change, inspire the world嘅運動員,我會同ching你有d唔同係會覺得佢唔拎會出奇,因為佢呢年嘅成就稱得上係inspirational,不過你嘅觀點我都理解
問答遊戲會問唔代表啲乜嘢呀
Laureus 本身就係由一班好有成就嘅運動員度揀

咁談論嗰項運動 或者個運動員
自然係講佢本身嘅成就
你講費達拿 tiger woods 保特也好 都唔會劈頭話佢贏左幾多次Laureus 而係100米幾多秒 20次grand slam 咁樣樣啦

而我完全睇唔出Duplantis 同curry 嘅成就之間可以點樣比較
咁講最多咪就係睇出唔出名之類

最後個問題係我都覺得佢會贏 唔知你點解會覺得我唔覺得佢贏

我只係唔覺得呢個獎好緊要
希望利馬早日康復
應該下季見
唔係斷tendon 嗰啲算係咁
獌狗踢唔踢都罷

留力國家隊
問答遊戲會問唔代表啲乜嘢呀
你轉咗個討論點,你上一個回覆係針對有無人記得,你呢個回覆轉咗講意義。
你講費達拿 tiger woods 保特也好 都唔會劈頭話佢贏左幾多次Laureus 而係100米幾多秒 20次grand slam 咁樣樣啦
同上,我係針對有無人記得,你呢個論點係講會唔會有人於某運動員之成就將該獎放為第一論點,討論失焦。
最後個問題係我都覺得佢會贏 唔知你點解會覺得我唔覺得佢贏
都係同上,我係討論緊佢拎獎與否嘅反應,你嘅回覆係針對我哋對佢能否獲獎嘅立場。
多謝ching回覆,我要講嘅都講完,總之都係尊重你意見
ching勁好聲好氣好心機
諗到咁strict嘅literal sense 然後話人討論失焦係你理解嘅問題

講有冇人記得肯定唔係純粹講有冇人記得呢個獎嘅意思

記得呢個獎係一定有人記得㗎
但呢個獎真係無乜咁重要
最多係拎完金球附加嘅一個榮譽咁解
基本上美斯依家拎到or有傳聞會拎任何獎,都會有聲音要求希望太公分豬肉,好多其他人都要拎一個一樣嘅獎

又幾正
俾女喎原來係Enzo vs Ale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞