[紀錄粉碎機 300助攻+800入球]世一美斯球迷討論區(54)

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
球王美斯很大機會在季尾約滿離開法甲垃圾球隊P$G,是否回巢巴塞仍是未知之數,而對於近日垃圾球迷向GOAT發出噓聲,同樣曾為垃圾球隊效力過的前巴塞隊友超級神鋒伊巴謙莫域,有以下回應:

「他們很幸運,美斯是一個不計較的人。換轉是我,我就去打幾個Ultras*,包括他們的爸爸,他們的媽媽……以及市長,然後我就離開...」

*Ultras – 一種以極端狂熱支持而聞名的球迷,偶爾會涉及暴力和仇恨口號。
3剎位
千其咪撚去選tim ar
最佳選擇曼城pls
哥蛇請出手

史蛇算唔算足球史上最佳underdog story
勁過摩佬揸住波圖贏歐聯
你隊波有美斯點都好難話係underdog
同埋呢班波好多球員都係一流 只係underrated
史蛇本人或許係新仔教練成就夢幻傳奇
但隊波質素其實算好高啦 只係無法國巴西嗰啲咁疊馬
揀人唔揀關係 肯用新人肯搵新血
令全隊都團結
國家隊層面上做到哂所有嘢
其實如果贏唔到盃呢隊波一樣會俾人話垃圾
進攻板斧其實唔多
就係想講史帥本身個人經歷都好勵志 以前 只係一個平凡嘅球員 掛靴後由原本做光頭佬助教突然臨危受命接手國家隊 國內名宿同媒體都唔睇好甚至笑佢唔夠班 結果佢坐正後令阿根廷贏咗幾個冠軍之餘仲要更衣室好團結 新仔教練但已經打爆機
有冇諗過國家隊層面上
進攻其實唔洗亦唔可能玩到咁多花款嘢 有都係死球方面著手
而佢哋喺transition 方面做到好多流暢嘅配合 喺國家隊層面已經係好撚靈活㗎啦

事實就係贏撚曬
就算睇表現都唔係垃圾啦

去到淘汰賽對住邊一隊唔係前七十分鐘完全壓住對手砌

打波蘭同克羅地亞 甚至對法國開記錄嘅時候都唔單係依靠美斯一個人搞掂
證明有其他人做到嘢
其實揀人來講

我覺得都好睇年份嘅
查實美斯差唔多年紀嗰班友
尤其中後場
你再憑實力揀人 做到盡都係嗰三次亞軍咁
嗰期又唔團結咩其實
但你中場比盡咪又係咩biglia Banega 二三線或者gago 呢啲病壞

邊有而家整件Enzo Fernandez 咁生性
施蒙尼嗰套死守其實可以諗下
tevez咪搞事囉
咪啦
條撚樣on9過摩狗
Tevez 一早淡出左啦 更何況前面真係唔可以要求更多
從來都係中後場得一班二三線濕鳩
其實Atletico 嘅踢法係一定有比史蛇參考過就真
當年三年內兩入歐聯決賽
仲要打破埋巴皇n年壟斷
近年唔知點解踢得咁差

冇美斯既
洗唔洗做到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞