[紀錄粉碎機 300助攻+800入球]世一美斯球迷討論區(54)

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
Super ballon d'or 好似無乜實質消息話要頒

勞倫斯獎如果贏到都有兩次
超級金球最唔重要
無人話要比你,唔好自作多情

剩係討論呢三個榮譽點排
咁勞倫斯獎就全部運動一齊選
其實無乜意思

所謂超級金球都係啲紀念嘢整色整水

唯獨真係關踢波事就世界盃金球
鹿真係鹿
估唔到會排世界金球第一
勞倫斯唔係可以理解做
「各運動現役世一運動員之間既比較」咩

我就想美斯拎多次勞倫斯既
始終遲d一定有其他球員會拎到勞倫斯
到時比較既就會係變左睇次數
正正就係唔同項目咁樣比較就真係無乜意思

本身你走去問vestappen 定Nadal 叻啲已經係一個好鳩嘅問題來

呢啲獎拎到實係威 但拎唔到又唔係反證佢唔得

足球最尾個人榮譽都係金球獎最大啫

Laureus 有冇其實真係無乜人理

更何況足球員先難拎呢個獎囉
肯定有排都唔會有足球員拎到
阿含今次講得啱,唔同運動變有得比
你on9
我地美斯迷要晒
邊撚個係阿含 你當我神龍寺金剛阿含牙?
無咁多個字,我淨係記得你係華龍含
唔好再屈賽車係個人運動了
人哋明明係有晒車隊咁去作賽
你似假膠

網球夠有教練同執波仔啦
咁勞倫斯係由邊啲人評選出嚟

為左dybala 睇下羅馬
你一講就傷
真係邪門
https://time.com/collection/100-most-influential-people-2023/6269893/lionel-messi/

He dribbles like a magician, and his angular passes are works of art. His awareness and anticipation are almost beyond comprehension.

Growing up, Diego Maradona and Gabriel Batistuta were my favorite Argentine players. I was lucky enough to meet both of them. They inspired me. Now Messi can inspire future generations.

見到penalty awarded 諗住睇吓
點知唔係佢已經落咗場
仲要炒埋
係賽道上,同一車隊既隊友都會合作,有戰術,幫隊友單擋,開路
有晒角色,一個攻一個守咁

拎教練黎講有啲鳩
同車隊有時仲會鏈過添

我只係話唔同界別根本無從比較
你老味你講咩個唔個人運動把撚咩

再講車隊班友後勤幾緊要都好
落到場係咪一人揸一架車先

咁樣又叫唔係individual sport咁樣樣運動都唔撚係啦
足球員難拎呢啲獎,背後個assumption 係因為足球唔係單人運動定咩?
同埋同車隊有得鏈過既前提都係要先得到車隊既同意,係唔影響大局既情況下先有得自己私片
唔係話由得你地自己亂黎搞到比人地其他隊坐收漁人之利

正常情況下,又咩一個人破風,一個人跟。又咩一個人擋其他人,一個人去。又咩一個入維修站換軚,另一個繼續去。諸如此類。

剩係賽道上都咁多group effort
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞