[紀錄粉碎機 300助攻+800入球]世一美斯球迷討論區(54)

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
https://twitter.com/albicelestetalk/status/1646578619290988544?s=46&t=9RwEBke3tnasGNMoy03z-A
先唔講份約
但車個老細好揀癲 唔怕大傷/跌watt?
第一年就黎 好癲
你講咁撚多都係改變唔到賽車essentially 係一種individual sport 來喎
最後跑完影頒獎台係一個人定係成隊連埋班車房佬一齊企先?

Team sports係真係以team為單位去比賽
你話le mans 嗰啲都算鳩數啦
F1 點撚樣比你鳩講都唔會係以as a team 行先嘛

再講 真係team 咪又係兩個人一隊
點同足球比較 連玩具都無得比啦 多鳩餘
咁倒轉你覺得賽車係非個人運動但成日有人贏laureus 就可以反過來證明呢個獎唔係favour 個人項目?
PSG想搬去stade de France
Licha 受傷係Acuna 同Montiel抬佢落去

今年美斯最大對手其實得韋斯特根
其他啲咩包皮明顯陪跑

賽車真係睇你點睇,同網球/跑步比,其實真係唔夠呢兩樣個人。
F1最後拎總冠軍,都有分車隊冠軍同個人冠軍
當然,如果你話佢唔夠足球咁團體,咁你都啱。足球個團大啲,有11人。

但今年美斯仲最大勁敵,就唔係保特,老費啲type明顯係個人運動既運動員
你最擔心既favour 個人項目呢啲因素,其實韋斯特根都只係享用到一部分(if any)

兩位可唔可以等有日美斯轉職做賽車手先討論賽車,謝

我以為入錯po
咁有冇連埋成班車房佬一齊?你係要捉字蝨無意思
呢個世界咁多款賽車 直頭le Mans嗰啲真係計team添 我一早都提撚埋唔洗你post相
但而家講緊嘅就係最多人識嘅一級方程式

實際上就係同網球跑步嗰啲比較根本唔見得揸一級方程式嗰啲就會存有team sport 嘅劣勢

無人會consider 佢其實有所謂嘅「隊友」 即係另一個拎唔到冠軍嘅車手囉

講撚到又乜戰術又破風又乜柒咁
咪就係得一條下把車手幫個拖
真係團隊運動 就唔係個人單位計邊個冠亞季
直接用車隊計 vedtappen 同perez 邊個返來先都一鳩樣嘅 你先同我講F1係真正team sport啦
講咁撚多由頭到尾都係詭辯來
玩Mario kart算唔算賽車手
你都痴鳩線 係有車隊冠軍
但係好明顯唔係同一個比重啦 除左真係睇開嗰班人 邊個會理車隊冠軍
算電競師
嗚呀, my favorite tennis player + football player ar
睇我推中1001唔開po畀人點名
你柒到

呢排係歐美媒體個勢勁到

又上埋時代封面,仲要係講最有影響力人物個期

以為入撚錯賽車po
費sir 細個有踢波 有兩項運動二選一 果然識波
屌咁耐重提
網壇三巨頭都係美斯fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞