[季前熱身賽]皇家馬德里球迷吹水區(59)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
老老豆豆 下半場我地入個球世界到爆
邊位新仔咁好波

Btw 友賽咪比佢贏下

叫Oscar

Oscar開咗齋James都未開齋
不用分那麼細,大家都是Rodriguez
想問場場都踢既哥倫比亞球皇幾傳幾射?

去公海問囉 走入黎皇區做乜啊迷沾月狗

你夠走入黎啦死獌狗

鳩白好波

好波
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信
btw, 點解暑假唔去植髮
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信

植髮咪俾人知道自己禿頭囉
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信

我想講佢唔係踢得你想像中咁差
根本成條中場除左伊斯鳩無波比到佢
猩猩first touch 背身拎波都完全無問題
不過起動速度同跑動的確係唔夠
至少今日場波最差一定唔會數到佢先
米路條波牛再唔用腦踢波就搵M洛上吧啦
今日又係咁標失波
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信

認同 上年季尾傷完只係踢左一兩場正選 仲要只係熱身賽 我地比啲時間佢 唔好對佢咁苛刻 唔好當佢有c朗呢個級數比過高要求佢 相信佢好快就fit番
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信

認同 上年季尾傷完只係踢左一兩場正選 仲要只係熱身賽 我地比啲時間佢 唔好對佢咁苛刻 唔好當佢有c朗呢個級數比過高要求佢 相信佢好快就fit番

今日stones入波個球得你有sense衝出去擋

卡斯迪拿熱身賽0-2利根尼斯,林良銘正選表現出色

◆轉貼請註明來自皇馬球迷俱樂部www.Rmfans.Cn

皇家馬德里卡斯迪拿已經恢復訓練有一週的時間。對於一支球隊來說,這個階段總是有些瘋狂,因為隊裡的人數比較多。大部分球員是上賽季留下的,還有一些事帶著希望從青年軍升上來的。另外,球隊還會有新援報到,包括從其他球隊外借歸來的。教練需要決定在這些人裡留下誰,誰又需要另謀高就。

這需要花費不少時間,以至於季前熱身賽已經開始,卡斯迪拿卻依然有些凌亂。卡斯迪拿結束了與利根尼斯的一場友誼賽,如預期一般,球隊陣容比較混雜。正選陣容裡有從U19提升的門將查維亞·比文,2015/16賽季的明星丹尼·費南迪斯回到右後衛位置上。中堅拍檔荷西·里安和謝美·山齊士繼續正選,艾拿則擔任左後衛。

但是中前場陣容全數更改!謝美和艾華路·費達高站在東尼·施古拉身後。林良銘和新援阿祖安·文些保位居兩側,域陀·甘佩辛奴擔任單前鋒。巴西新援奧古斯圖·加雲坐在後備席上。

比賽踢得並不精彩,但是觀察球員個人能力的好機會。對於球員來說,這是很好的測試,需要健康地完成。上半場卡斯迪拿還是比較好地控制了對手,但是下半場一切都改變了。加雲首次登場,此外魯爾·迪湯馬士和保查·山齊士以及青訓營的達里奧·拉莫斯、馬田·卡達朗也被替換上場。最大的看點是蘇拿利瘋狂的戰術:讓林良銘擔任右後衛。

最終利根尼斯2-0取勝,不過對於卡斯迪拿來說,這依然不失為一場不錯的夏季熱身賽。本場最大亮點無疑是林良銘,在整個90分鐘裡,不管在哪個位置上,他的發揮都非常出色。

熱身賽的結果一般都沒什麼意義,不過還是有以下幾點值得關注:

蘇拿利:他應該離開了。可以說卡斯迪拿在他的麾下不會再有任何進步,很多球員都會因此而痛苦。要知道當前皇家馬德里非常重視年輕球員,很多人都突然看到了夢寐以求的為一隊效力的絶佳機會,而他們的夢想不能毀於一人之手。

林良銘:筆者心目中的全場最佳,也是目前隊內唯一的固定右中場。他肯定會得到更多的出場機會。出色的季前備戰能幫助他完成一個更好的賽季。

丹尼·費南迪斯:筆者個人會給他高分。15/16賽季,他的表現非常出色,上賽季被外借。不過現在他回來了,由於阿查夫可能升上一隊,他甚至有機會得到正選位置。

卡斯迪拿還有4場夏季熱身賽,希望球隊能把握機會做好更充分的準備,讓我們在2017/18賽季看到一支更好的球隊!

大陸仔?
咁樣猩猩真係唔掂
踢落完全冇晒自信

我唔係想話佢差
但係球隊對佢有返咁上下期望
自然想佢做到更多嘢
話晒佢係有能力爭做世界top5球員
可惜踢落同期望有落差
仲要傷完唔知係咪有心理陰影
連速度同帶波都冇埋
一係就學阿朗咁完全轉型
想問下幾位新人踢成點
M洛 肥牛 掃把
有無水貨feel
想問下幾位新人踢成點
M洛 肥牛 掃把
有無水貨feel

今日場波冇睇
但上場肥牛踢落似左閘bale
想問下幾位新人踢成點
M洛 肥牛 掃把
有無水貨feel

今日場波冇睇

上場無睇
今場就無乜發揮機會
感覺上所謂B隊好肯造波好肯跑動但係比較亂
不過表現都嬴A隊
基本上今日場波係睇迪布尼表演
想問下幾位新人踢成點
M洛 肥牛 掃把
有無水貨feel

今日場波冇睇

上場無睇
今場就無乜發揮機會
感覺上所謂B隊好肯造波好肯跑動但係比較亂
不過表現都嬴A隊

其實肥牛意識幾好
希望唔好踢一排之後以為自己上咗位扮大牌
邊位新仔咁好波

Btw 友賽咪比佢贏下

叫Oscar

謝斯,沾,而家到奧斯卡
邊位新仔咁好波

Btw 友賽咪比佢贏下

叫Oscar

謝斯,沾,而家到奧斯卡

謝斯真係大傷完一次就收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞