有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖(2)

351 回覆
185 Like 15 Dislike
我喜歡比錢女人招呼我,唔喜歡出錢又要出力,所以我唔適合拍拖。
呢個世界值得欣賞佩服既野遠遠大於兩性關係。

唔想拍拖/結婚
返工見到好多臭雞,對女人無太大興趣
我覺得同女性去做一樣野好容易偏離件事重心,佢地會係一間唔錯既餐廳食飯傾到family,問你點睇。
屌,我比咁多錢係來欣賞大廚既設計心思。
有冇諗過個重心係date,唔係餐廳

今年34
完全唔想拍拖結婚
原因係覺得係已經習慣享受單身
唔想改變
特別係慣左自已一個人去旅行..

二黎自己條件又唔係好
無才無貌,咁不如收埋自己好過啦
其實自己一個更開心
無拍好奈啦, 真心有女真係太消時間, 乜都係仔要做
行程去邊
食飯俾錢
禮物要得體
日日要報告係邊, 要應佢機
睇佢心情, 有時要做底自己
心諗做人好地地仲乜要做隻死狗????
一個人真係好開心, ME time 無限 fun
想買車就買車, 想買lego, figure, 模型, 咖啡機唔洗等人批
遲左番去唔會俾人鎖門
D 錢仲越存越多
性滿足打過丁或者叫G可以 KO
真心唔明拍拖仲有乜好處?
拍拖機會成本真係大到仆街........
有D人話諗下尾個廿年有人陪, 喂, 我都唔知自己幾時死, 仲乜要謂最後唔知有冇的廿年放棄宜家當下幸福???
其實第二個原因先係主因
有靚女俾你屌你仆埋去啦
""只要肯同個男仔拍拖,就已經係「付出青春」「付出時間」「付出成個人」"" 呢句真心不能同意更多!!!!
好想拍拖
思路同我一模一樣…
第二先係主因...
有自知之明都係好事
拍拖,男人其實真係好辛苦
https://lih.kg/rLHggV
係,有自知之明,自己放棄
都好過搞到自己成隻狗公咁
啱呀
自己搵錢,洗返落自己或家人身上

都唔明點解啲人條件唔係好
都好似要夾硬咁搵一個
香港搵唔到就上大陸搵
女人係好煩
男人就冇呢個問題
問題係依家好多女人講明唔生仔
但係都唔會幫手買車買樓呢…
所以我一早認為,女人用生BB去同男人計較,根本係廢話

唔想生,絕對可以講明唔生,甚至將「唔要我生BB」加埋入擇偶要求,呢個年代邊個敢話你?反正大把男人都唔想生

就算要用生 BB同男人計,味同你條佬一個男人去計撚夠佢囉,點解要同全世界男人計 ?你同全世界男人生BB咩?

唔知大家有冇聽D教畜講過(特別係小學/小孩時期),話咩女仔要生BB好偉大好辛苦,所以男仔要讓女仔要對女仔好,咁我想問,係咪我對讓左一個女仔對左一個女仔好,呢個女仔就有責任同我生BB......
教畜個part好中
唔知點解小學時期d老師成日鼓吹要男仔讓女仔
搞到成班女同學成日講lady first
同埋細細個個時真係覺得對女仔好係責任黎

依家大個比人撚過之後先覺得呢種睇法on99
教到成代男人都軟弱 相反歐美細個已經教男仔要stand up for yourself
越係改變一樣嘢,嗰樣嘢就越唔變
除非有「人工懷孕」呢回事,不過就算有都要親手養B先掂。
21世紀都仍然係任何年紀男人競逐少數嘅20至40歲女人,係咁多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞