有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖(2)

351 回覆
184 Like 15 Dislike
好奇阿麻 專業人士有車可能d女自動送上門呢
但呃蝦條正過叫雞好多
一個真心追撚含 廳車到入房
一個返工淨係想你快射完走
啱啱見到唔知邊個問點解唔係感情台開
廢事揾返個comment

剩係想答, 係感情台開食得屎啦

條條女都係雞係公厠,年紀大d 就係中女無bargaining power , 想結婚就係迫婚, 希望佢地唔好溝女害人
其實係因為買左樓的男人相對rare
佢地變番女人18~25 的無敵星星時間
佢地可以做選擇人果堆

同樣 男人被女人選擇的時候
社會會覺得合理
因為女人「青春」有限

咁同樣 男人有「能力」選擇女人的時候
點解你地又會話唔respect ?

之前好多男性都會講
男女出街食飯
大家有份食 點解要男出曬?
你會唔會去間餐廳食飯問個侍應
點解我要埋單

市場供求同男人比較理性
有能力/ 能父幹的人 配合男人邏輯的推論
就會得出 女人都唔講道理囉反正
點解我有能力唔講道理 要同你係度玩「女權game]

所以開個post 就提出
唔岩唔好勉強
市場太多女性自以為是
得個殼 甚者連殼都無
自己一個更開心
當然我仍然對幸福有追求

但已經唔係以前咁樣
大部分女矮都話最萌身高差要180
簡單黎講,買得樓都當條女係另一半, 唔通你請食飯條女唔食牛因為你比錢就覺得食全牛宴無問題咩

住屋本身就應該係商量架啦, 唔係樣樣講錢講條件

就算係講錢講條件,條女自己揀可以唔尊重到呢個地步架咩
even係你下屬你出糧比佢, 都要聽人諗法respect人啦

自己揀嘅另一半可以唔respect

對自己條女仲衰過從屬關係就應該反省下啦
香港普遍追女人已經去到所有男人提供
金錢,心理,生理係必然的地步
而果d 野係佢地父親都比唔到的

例如 你本身係中產 住跑馬地有管家
要求男友有車合理

但如果你打撚牛工 又唔上進
又唔係賢內助
憑咩要另一半拱手去要求男人無限付出

如果兩個人結左婚 商量係必然的
但如果層樓 講緊筆大錢
係男方出曬
女方free rider
咁我點解要尊重你

我明白你未必係呢類女仔
但市場上充斥住呢堆人型豬
(我覺得無限要另一半無條件付出
而自己覺得老奉的就係垃圾)
其實男女仍然

不過老奉的女性比較多
其實好多時係男性係一段關係不停付出
而對方愈拎愈有 胃口愈來愈大

搞到男性去到關係後期已經零respect 對方

算啦 你都聽唔入耳
既得利益者係咁
唔揀冇問題o架
絕對repsect,每個人都有選擇權利
搵唔啱可以單身呀,冇另一半唔會死

btw食飯全部都係我比錢(除咗我生日或者老公話請)
基本上我負責哂屋企所有開支,供樓養車都係
食飯埋單o個下,我發現99% waiter都會好自然拎張單去我老公度,男女waiter都係
大部份人不論男女都約定俗成地認為男人比錢
所以我都會諗
真係遇人不淑

睇到你地言論
明白你地唔係free rider

而社會確實係充斥 大量free rider
覺得對方(男女都係)的付出係必然
所以導致一有人出聲屌
大部分人都會和應之la
個重點係條女自己揀,如果條女係咁你都要揀佢做另一半係自己問題。 如果邊個比錢就可以有完全話語權咁真係唔好生仔組織家庭

小朋友18 歲前都係食屋企住屋企, 係你心目中一定係無資格有任何意見

對住陌生人都要respect啦, 日日對住嘅另一半可以唔使respect真係toxic thought黎
我從來都無話有錢大曬啊
我覺得你如果搵錢唔叻
咪做內果個囉
唔係內唔做外唔做 咁帝皇
不停付出都揀做過人世嘅另一半係咩問題

一定有d原因先揀呢條女架啦, 咁即係交換條件你覺得ok啦

唔使上鋼上線, 剩係講緊正常男女關係傾緊買樓去人生下一個階段點解唔係一齊商量

而家唔係夾錢做生意
你唔好將自己個case apply係所有野身上推到極端

條女係咁直頭即飛啦, 自己養成佢性格咁仲想一齊買樓結婚就自己拿黎, 幾時都要respect另一半
見你講付出,大部份都係in terms of 錢
如果你老婆係賢妻良母o係屋企湊仔冇返工
你負責屋企支出
咁你老婆係咪free rider?你會唔會一樣0 respect佢?
用你邏輯
條件交換
條仔/女有樓
另一半無 咁就要訓街嫁啦波
咁對方咪唔洗respect 囉
即係樓對樓, 錢對錢, 年紀對年紀咁比較?知唔知自己講緊咩
佢咁講係架

另一半自己揀, 佢講到係用錢買個奴隸返黎咁, 完全唔使尊重

咁就唔明點解佢要揀呢個人結婚做另一半, 係咪當做慈善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞