[2023 #20] 連登巴膠見證甜橙正式倒數專區

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
694S最好2揀1 一係西灣河出做埋柴小 一係做北鰂 西灣河使總站 咁樣會好好多 個人覺得後者多魚d
當年改251M 去上村應該行八鄉路錦上路而唔係行錦田公路
明明錦上路沿線多人住過錦田公路
同埋另一邊總站縮到如心都夠
其實呢個時間都算係咁
同黃埔上115去中環差唔多
1程過+有位坐+唔慢鐵好多係會吸到人嘅
問題係有幾多人去西灣河柴灣返工啫
如果開條線去冇乜客嘅地方都係冇用㗎
想知番咩學係去小西灣番但可以咁晏(八點幾) 先番
咁一開始就唔應該開啦
本來都係只係講690S
係上個月先無啦啦殺多條694S出嚟
都唔係嘅 251M臨死前日中得30
反而而家251A日中有20 六日有15
251B未搬站前都有20
事關兩條線執到而家個走線都叫兼任埋駁西鐵站嘅功能

舊251M走線對錦上路嚟講兜太耐
錦上路人口又多過錦田公路
keep 251M祇會搞到錦上路唔搭
錦田公路又出唔到客
而家斬開兩邊 多人嗰邊又可以密啲 相對上
唔好處就係以前一程出到城 而家一定要轉
講真以前251M錦上路段係好吉應該唔係咁care呢條線
290e 客量差都好正常:
1. 本身康城- 荃葵需求有限,唔多人會搭個幾鐘車去荃葵返工。多數都返老母/港島多。
睇番290系都係做將軍澳- 秀茂坪 - 荃葵流水,真係由頭坐到尾的都唔會好多
2. 開車時間西,未到放工時間就開車
3. 走線問題: 唔入客倉康城巴總,亦都做唔到工業村客
仲係循環線年代都好多人搭架
改咗兩邊總站之後要兜路先趕走晒錦上路班客
唉我都唔記得咗條線後尾縮到上村
其實成件事最大得益係錦上路
以前根本冇人care 251M
而家反而會聽到有人推薦啲親朋戚友上大欖轉251A嚟搵佢
通常都係268X
尤其是元崗村 富銀嗰堆
w2今日跟唔到時間表開車搭三先上跑道,
薄L 炒一架少一架呀屌..
呢架有得整啦
只係炒咗個頭又傷唔到大陣
柴灣工業區係康翠台個段定柴灣東
但兩邊都唔使行15分鐘掛
不過建跟694出西灣河再跟613A搶紅鬼屌巴
想問吓 Y牌 MCV B8 個太陽能電池箱擺咗去邊?

見佢都做到雙輪椅設計,諗唔到嗰幾個箱擺邊
呢部嘢有時剎車嗰陣個波箱唔識跌波
應該係290E總站改去尚德/彩明執多幾條魚魚,唔好嘥油走返去堆填區
要做康城往來山上
拉290B全日
新巴優質服務
七海商業中心
有部打斜埋站嘅新巴唔知搞乜 打死火燈停咗好耐

好自然後面有巴士龍
有部新巴601 喺第三四個位 開門 無人上,即走

有幾個喺站亭嘅鹹魚 O撚咗咀

好彩好快就有厹601嚟
服務陰騭 乘客係乜
服務陰騭乘客第七
港島係乜啟德第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞