[2023 #20] 連登巴膠見證甜橙正式倒數專區

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔錯,690S??
兩間公司都玩沙田火車站吉車去駿洋邨
唔知285A下繁咩景況
694s想做鰂魚太古放工客
又想Lam埋694原本啲客

咁樣就碌柒啦

下繁回程西灣河上跑道有得打尖 北角條隊打完尖仲要乖乖地排隊 條數差好遠

如果今日柴小條數好嘅
第一步諗諗點樣柴小提速落西灣河/太古先
第二步諗下去程點樣快啲入隧道唔好慢遊將南
屌啦星快撚啲塊柒682b
水泉澳唔夠浚洋咁多魚啦
柴小落西筲嘅部分可以參考988 / 608P
斜路留返俾694
抽一班694做694x
港島跟606x,返將軍澳加停東隧
建拆694X 跟988落筲箕灣然後西灣河入東隧
然後去程就淨做將南

咁樣似乎先同到0066鬥
有啲surprise 690S 用B9 唔係B8
可能佢只係諗住運車返柴小廠
694S 兩邊總站似為咗叫 694 而擺
聽日見真章
冇晒班膠
如果690s仲係坐得滿
可以入紙加班
試下做雙向將工可能都唔差

又或者玩返682C
被稱為「新巴最後新常規線」的 694S 今日開辦,早上頭班車為波浪色 5518,由策劃及車務編排經理親自駕駛,不過巴士用了 25 分鐘才由調景嶺抵達康城 (比第二班車 5669 慢了約10分鐘),全程更用了約 1.5 小時。 至於 694S 的回程班次頭班車為 5206 (普通色) ,第二班為波浪色 5669,其中 5206 的八達通出現故障,受影響乘客獲安排免費乘車。 ___(資料來源:香港交通資訊網)___ 網址: https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=2165753&extra=page%3D1&mobile=2

滿人但係冇錢收
屎水啲腳頭真係好差每次首航都有笑話
RTHK記者報道九巴意外的相片,可競逐普立茲獎
https://lih.kg/jECKHT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

即係學村巴,上客之後盡快入跑道起飛

去程有無辦法搞

a)清半+坑口+藍田
b)景林+寶林+尚德
c)康城自己開
d)調景嶺+將南

回程唔拆咁細可以
a)將藍出調景嶺-尚德-將南-寶林-景林,行寶順路翻調景嶺報到
b)跟694s現線走,清半之後入坑口,寶寧路右轉翻調景嶺

當然要拆咁細,港島就只能夠漫遊
唔想漫遊就只有派問卷睇唔同村既走線取向(例如做唔做太古/入唔入小西灣)
241X完全冇消息
收入清零
點解屎水首航可以次次都有野笑
已經係最後一條線首航
連錢都唔比你
自從976乳豬蛋糕開始就次次都有野笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞