[2023 #20] 連登巴膠見證甜橙正式倒數專區

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
仲有可以做逆向將工客,甚至兜完將工直達科大。
【最新】呈祥道盈暉臺對開有巴士撞壆,至少13人受傷
In worst case scenario,694S可以加兜寶豐路/690S可以拉去尚德TKL海旁。
點知一落車發現49m 1個鐘後先有車
要upgrade 正正經經搞搞條42A/242x 好過啦

不過以厹性格 唔會特別加車做青南
拆完線會連唯一嘅密車都冇埋
呈祥道九巴撞壆傾側 司機昏迷30多名乘客輕傷

呈祥道往荃灣方向,早上9時許發生交通意外,一輛九巴撞壆傾側,司機昏迷被困,30多名乘客受輕傷。運輸署表示,因交通意外,呈祥道往荃灣方向,近荔枝角公園的部份行車線現已封閉。駕駛人士只可使用餘下行車線行車,上址交通擠塞。

唔止13個,仲有個佬
當初彌敦道轉咗上三幹真係好唔順路, 但唔駛去葵涌食燈
但出九龍咁樣轉返去荔橋又係狂食燈.
康城去鰂魚涌太古其實ok
但預咗冇得加班
690s睇埋今個星期
如果坐得滿可以試下改開0740 0750 0800 0810
同埋做得搵條康城經大橋(兜調景嶺),直達銅鑼灣(景隆街),去黃竹坑同數碼港
好彩冇好似幾年前沙田嗰單咁反車
TR3797
親眼見到,係290A,依家架車上面仲有大量乘客坐係度等救援
厹巴特別服務 傾斜度測試
其實亞皆老街堆燈都唔係好得好多
只係食少啲咁解
一個唔該旺角街市個站成串車埋站,等排隊埋站上客
應該拉去調景嶺站兜尚廣將南海皮至坑口,執到佢企人為止。
公海個Post得車尾相,話架車就反咁,心諗行車頭會唔會安全D,點知原來個頭無咗。
修正返 今日少咗啲水馬 睇得清楚啲
錦駿新站似乎同時停到三部車
不過都係唔夠
耀安+耀謙夾埋成7個亭
青南242x X42c咁嘅客量,點敢加車做
就算249x都唔係好客
290A咁爆嘅線就真係大鑊
見到張圖都驚
以前成日8點幾9點搭頂閘嘅290路過呢度

希望傷者冇事
之後肯定例牌又話要強制乘客戴安全帶
但係今次無人飛出車喎

可能又強制要求裝自動防撞系統 + 司機意識感應系統掛
U 廠表示拒絕
有安全帶都無用,企位嗰啲食晒
你條線頂閘啫,我條線無喎
獨大廠:你架車頂閘要安全帶車都無用架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞