[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(28) Discard撚世一:)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
d吞星撚真係好煩,我成場辛辛苦苦咁鋪場
然後只要對面抽吞星就可以一下反cap,仲要無得估
根本無撚腦過寶石水蛭同shuri
師兄說出重點,同埋玩耐左會好悶,我鐘意套牌出於唔係太大路
點會冇,首先佢一定唔會T6 出
佢通常會Wave 之後 doc oc之後再吞星/或者掉返轉
或者T4 psylocke T5 吞星

同埋最緊要係你有冇 aero/ 狗counter
如果係放閃電人放靈蝶都仲話可以估,但係場地加費果d點估?

我想問有邊套牌唔駛抽combo?
其他牌d combo仲要逐turn出,吞星d combo就最尾兩三張牌就玩9完
係,成隻game最差呢張牌。
利申pin 咗
吞精通常有路捉
見佢T2擺底狼人就好大機會係吞精
令牌抽到Zabu

呢2日勁中Pool 5
我多數睇t3 wave 同electro
Ok, 我太激動
唔係無得估,ok未?

重點係
就算估到佢出吞星又點?
對面留兩區唔放牌我點估佢放邊區?

就算我當你所有野都估到,要乜抽乜
姐係我套套牌都要為左防佢以固定放幾隻牌?

場地跳費對面3個區都唔放牌等吞星,我真係想知你點估佢放邊區
我都明呢個META好痴線
成日都玩到好撚興
但你呢個屌得真係冇咩point, 因為唔係得你面對呢個問題
你可以做既野一係唔玩
巴打比埋解決方法你 你都話要防佢防到帶AERO

如果咁岩場地有, 當場地 6費怪-1加埋 全部怪又減1
佢T4 空場落地 你捉佢唔到, 咁都係一場, 你當唔好彩
可以屌鳩隻GAME RNG

而家係大部分情況都會有落怪,
當WAVE, ELECTRO
直接AERO拉去果呢兩隻怪都都係一個解法了
人地玩吞星可能都心諗, 個撚個都AERO啦

我上咗無限 轉咗玩呢副

又撚到
Lizard換mojo
其實我從來無話過得我面對呢個問題
同埋我唔明點解寶石leech可以屌,shuri meta可以屌
但係吞星唔屌得

我唔係唔識防,而係呢張牌根本就破壞遊戲平衡同體驗
我用4-5turn去鋪排,但係你用1-2turn去反cap
咁真係fair game 咩?
不嬲卡牌對戰其中一樣就係捉心理,估對面有咩可能會counter你嘅牌而你出嘅牌會counter番人地

唔知你玩左幾耐,但係而家meta 擺狗aero其中一張都算必須
你新手啱啱上p3 都算,齊p3都咁問真係建議你玩多陣了解下隻game/卡game點玩

或者再唔係咪放你副deck上嚟睇下你玩乜
吞星好易估喎
唔通真係一邊放哂狼人 nimrod 咁咩
原來係玩thanos?thanos飛機扭蛋狗先真係破壞平衡喎轉隻leech出嚟已經含得撚

利申無thanos
我撐你㗎ching,呢張牌唔係影響平衡,係影響樂趣同體驗,理應byebye
我估佢應該唔係玩好耐
因為講得出辛辛苦苦鋪場比人t6 一下反cap 既應該無經歷過leader 有幾19
珍 早期3幻神3張卡都夠贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞