正視聽 拒絕AV版PR造星 3-4月日本新人更值得支持!

358 回覆
89 Like 763 Dislike
就我嚟睇,只不過係一個mon貼左一張memo紙,仲要被修改的圖

答我未

「如果」
注意只係「如果」
影一幅相,影住隻mon,點上寫住「連登高天鷲@Lihkg」的memo紙,而mon上「可能」有D人獸交影片、孌童片
代唔代表你睇人獸交、孌童片?

當然無可能啦,係咪?
你睇吓啲銷量 你講果啲真係無咩人買 所以市場需求會自動淘汰
佢地唔會長久經營到 好多出一部無人買就消失 佢地都係博吓有無機會發個撗財
當然人老珠黃就好少會成功

自由市場會汰弱留強 上晒架唔代表有人買
重讀高中Econ 第二課啦垃圾 讀多啲書 柒少陣當幫忙

日本人本身就好無包容性 對非我族類好有偏見 對外國人更甚
而且唔尊重AV女優 女優係邊緣人係妓女 福利保障又無 又有大堆法律同政治打壓 社交上無人接納 個個社會性死亡
係得你以為做女優係好光彩
你真係智障俾港媒洗晒腦

清水健玩屎最叻 素海霖應該要食返自己啲屎 就算唔係直接食 清水健奶完佢屎眼都會強吻佢逼佢食

你話呢啲叫香港人光榮

如果片商尊重佢 唔會搵清水健做對手
咁咪一樣 質疑人買過幾多正版 嘅前設就係你認為人地睇開老翻
唔係巴閉 係70套數量上唔可以造假 2-3套唔難 70套幾難吓

結論係 你已經柒咗
因為佢唔係我
首先無改圖 因為時間上不可能 而且圖無改嘅地方 我影多十幅唔同角度都得

你講果啲係犯法嘢 無人會想力證自己犯法咁on9 類比都錯埋

偷換概念 非黑即白呢啲柒招無用

你就會改圖老屈人 我唔會
係囉
又會咁啱都出現你啲post
你個人究竟有幾得閒?

你真係青山友 唔係扮 難怪會有人請黎做回覆機器

咁佢有無出現喺呢兩個AV post 吻呀?

無就已經破論

因為佢根本唔一定會睇我嘅post
你呢啲有P牌嘅分身打手 好意思吠
你除左將佢同mirror捆綁之外,仲做左啲咩獨立分析
吓 咪分折咗香港吹大咗 但係絕大多數日本正版市場都反應冷淡

同埋行業風氣差 仲要俾人逼食屎 根本唔係香港光榮
有 已經攞實戰片分析過

日本妹 無P圖封面加持下 樣同身材贏晒 而且Debut已經中出同潮吹 勁落力
牛肺亁鮑 仲要唔係中出唔係出水 根本無吸引力
吓 我連一個數據圖表,新人銷量對比都睇唔到,你就叫分析左
痴女定位嘅女優太多 僧多粥少

中華系女優早就出過而且唔受歡迎 示微好耐

其實要講我分析過咩points 佢唔值呢個價真係講極都有
駁到就駁啦 日本妹正好多 弱智先撐剩女 Swag棄將
買AV之你要睇圖表咁弱智
條友啲仇女肥毒味真係好驚人
吓 咁你即係分析左啲咩
我成篇文 你一句都駁唔到 你指出唔到邊一度合理

淨係以人廢言 「邊度獨立」「邊度分析」 「on9」你先係最無分析果位

睇AV 仲要講素海霖低質 敗走Patreon同 Swag 講咩圖表
我推薦日本妹 點算仇女呀P牌狗

日本妹唔係女人? 撐佢地唔係撐女人

你仲有無第二啲嘢屈 我屌打咗你幾個月你都零進步

港女隻狗 一見港女俾人比下去就咬人仇女

呢個世界有好多女性係高質過港女
問題係你立論就已經係以人廢言
你文盲成篇文你駁到任何嘢?

講條女無質素 數據化唔到嘅討論 你用咩圖表

反鏡中鏡又要用圖表佐證 ?

你真係最底層

Part 2 反得有理
點解港女攻日不可取?
唔針對個人
大致上係廠商同PR媒體嘅錯

1)Mirror式宣傳

香港媒體舖天蓋地推廣,明明日本市場無關注度,純粹自吹自擂。 呢一點同Mirror姜濤成名方式一樣。靠媒體洗腦式一致吹奏,其實會令劣幣驅逐良幣。香港愚樂圈有版你睇。

2)同樣價錢不同質素

iPhone如果同小米同價錢 邊個咁傻揀小米
小米如果marketing 定位當自己旗艦品牌 咁咪得啖笑

同樣價錢梗係幫襯返日本妹啦
港產女優就係有呢個問題
啲片如果賣swag 嘅價錢點會有投訴?點會唔大賣呢?
就係市場定位嘅錯

一入行耍大牌 咩料呀姜濤咩

廠商以一線人物/大型新人嘅標準去推件一般嘅港女
究竟係廠商太有自信,定經理公司托大就真係未知之數

唯一可以確認嘅係,條女拍過電影賣過咸相仲上上過劣質成人平台Swag
都可以零討論零知名度 再突然變香港之光 本土文化人
點解會有傳媒用報導名星下海嘅編幅去報導一個質素一般般嘅港女呢?

啲傳媒反應仲誇張過當年三上悠亞高橋聖子出道,你話無利益?你話無造星?搵鬼信咩?
一隊Mirror足以證明現存嘅傳媒收錢講嘢,欠缺獨立思考同公道嘅編撰精神

3)盲撐留言似曾相識 不思進取

「點解唔可以支持自己人」 「本土就點都要撐」 「唔好屌啦 起步差係正常 俾啲時間可以進步架嗎」「前無古人 香港人輸出文化係得嘅」

以上呢啲盲撐「香港製造」搵水魚笨嘅留言
你去任何一個Mirror相關嘅文章影片都好
鏡粉嘅啲罐頭留言就係講呢啲 黎黎去去都係呢三幅屁
所以係同撐鏡無分別

4)日本市場反應淡 港媒反應過大

可能電子狗公唔知
基於盗版問題嚴重,AV最大嘅市場只計有俾錢嘅正版,仍然係日本實體碟DVD先係主流
依靠活動吸引觀眾 例如攝影會
反映當地消費市場嚴重落後
所以唔難發現好多人仲係用緊有DVD drive嘅Notebook

咁就解釋咗點解WFH文化令Swag彈起反而日本AV就直插
因為無咗實體店面銷售 而網上DMM銷量撐唔起業界
唔夠年輕化唔夠電子化

所以大部份DMM嘅片仍然未有Full HD真係大部份得720p 或更低
係一線廠啲大牌女優先會有多啲4k片

呢一點同人口老化有關 呀叔先係主流所以外國人覺得噁心嘅呀伯輪大米
其實係就返主要客戶群嘅代入感
所以AV嚴格黎講係拍返俾果啲噁心「義父」睇嘅

佢地對呢啲執到平平均均嘅女興趣不大
港女對年輕人可能有文化沖擊 賣新鮮感可能有短炒價值
不過長輩們就應該無咩感覺

處於色情泛濫嘅國家
年輕人反而好消極 草食甚至絕事
而唯一吸引返年輕人回流嘅方法就係VR AV 同特色潮題
例如Tiktoker約戰/ Uber Eats捉埋入屋開餐 呢啲年輕人有共鳴嘅主題
而我完全見唔到呢個新人會走呢條路線嘅可能性
所以佢嘅話題性唔高 老中青都未必討好到
色情姐姐同痴女泛濫嘅情況下佢其實無咩突出
得香港媒體講到好大件事
而日本市場對今次嘅港女上陸反應冷淡
只有零星討論 都證明旁觀者清
洗腦式全民造星嘅技倆 日本啲呀伯係唔buy 嘅

5)承上 VR大勢所趨 照妖鏡下要求嚴苛

就係因為市場太老化 VR 係主要出路
而近拍必須高清有投入感 所以女優樣貌同氣質比以前更為重要
需要樣自然貼地啲反而更好 所以近期 強化人大軍嘅問題有所改善
啲廠商有心長做嘅 都開始揀返啲自然啲嘅樣(唔代表係純天然)

呢個VR趨勢正正就放大咗港女嘅缺點

樣同氣質 加埋把聲一定係人地贏
素小姐目前只係執到啲網紅水平
直播帶貨就得 VR一拍就變照妖鏡 點長遠發展落去

6)日本職場文化 業界嘅惡夢
非人生活點解傳媒會覺得係香港光榮

AV業界係一個好唔人性嘅行業
旬果就曾經暗示自己身體被嚴重玩爛咗 而且同樣情況嘅女優不在少數
佢俾後輩嘅建議係唔好去太盡
呢一行要成功就要訓身博 博你就身體問題多多日後自己受返晒

鈴木心春人間蒸發都好大可能係相似理由 其實睇網誌同跳軌新聞嘅時間軸
近乎肯定係自殺咗
不過業界有封口令 粉絲搵到啲眉目都係不了了之

兩位我都好鍾意 兩位都係公認幾成功嘅女優
佢地嘅職業道路上幾風光
現實都係大大把車落去佢地身上
有咩咁光榮呢

而啲片廠好多係黑底起家
當你機器咁洗係完全唔會客氣
除咗玩到女優身體嚴重創傷都無所謂

仲有好多鼓吹女優做月光族嘅Agent
叫啲女不斷整容 賭錢 煙酒毒 買名牌 叫牛郎
目的就係要班女優永遠上唔到岸 仲要愈拍愈多

做呢行嘅女 大部份係邊緣人
一係家庭破碎 一係嚴重童年陰影 社會性死亡 一係放棄自我
或者陷入難以解決嘅嚴重財困
總之唔係正常人會想入嘅行業
心理上欠缺支援 用紙醉金迷痳醉自己 所以容易被公司操控
出現欠債沉牛郎船之類嘅問題
無咩幾多係真係開心拍片為興趣

販賣色情對社會有用我唔否認
但係AV業界咁扭曲 啲港媒講到出國去做大明星咁 做乜撚嘢呀仲香港之光
點以人廢言 我有好多理據 你唔敢駁

Part 2 反得有理
點解港女攻日不可取?
唔針對個人
大致上係廠商同PR媒體嘅錯

1)Mirror式宣傳

香港媒體舖天蓋地推廣,明明日本市場無關注度,純粹自吹自擂。 呢一點同Mirror姜濤成名方式一樣。靠媒體洗腦式一致吹奏,其實會令劣幣驅逐良幣。香港愚樂圈有版你睇。

2)同樣價錢不同質素

iPhone如果同小米同價錢 邊個咁傻揀小米
小米如果marketing 定位當自己旗艦品牌 咁咪得啖笑

同樣價錢梗係幫襯返日本妹啦
港產女優就係有呢個問題
啲片如果賣swag 嘅價錢點會有投訴?點會唔大賣呢?
就係市場定位嘅錯

一入行耍大牌 咩料呀姜濤咩

廠商以一線人物/大型新人嘅標準去推件一般嘅港女
究竟係廠商太有自信,定經理公司托大就真係未知之數

唯一可以確認嘅係,條女拍過電影賣過咸相仲上上過劣質成人平台Swag
都可以零討論零知名度 再突然變香港之光 本土文化人
點解會有傳媒用報導名星下海嘅編幅去報導一個質素一般般嘅港女呢?

啲傳媒反應仲誇張過當年三上悠亞高橋聖子出道,你話無利益?你話無造星?搵鬼信咩?
一隊Mirror足以證明現存嘅傳媒收錢講嘢,欠缺獨立思考同公道嘅編撰精神

3)盲撐留言似曾相識 不思進取

「點解唔可以支持自己人」 「本土就點都要撐」 「唔好屌啦 起步差係正常 俾啲時間可以進步架嗎」「前無古人 香港人輸出文化係得嘅」

以上呢啲盲撐「香港製造」搵水魚笨嘅留言
你去任何一個Mirror相關嘅文章影片都好
鏡粉嘅啲罐頭留言就係講呢啲 黎黎去去都係呢三幅屁
所以係同撐鏡無分別

4)日本市場反應淡 港媒反應過大

可能電子狗公唔知
基於盗版問題嚴重,AV最大嘅市場只計有俾錢嘅正版,仍然係日本實體碟DVD先係主流
依靠活動吸引觀眾 例如攝影會
反映當地消費市場嚴重落後
所以唔難發現好多人仲係用緊有DVD drive嘅Notebook

咁就解釋咗點解WFH文化令Swag彈起反而日本AV就直插
因為無咗實體店面銷售 而網上DMM銷量撐唔起業界
唔夠年輕化唔夠電子化

所以大部份DMM嘅片仍然未有Full HD真係大部份得720p 或更低
係一線廠啲大牌女優先會有多啲4k片

呢一點同人口老化有關 呀叔先係主流所以外國人覺得噁心嘅呀伯輪大米
其實係就返主要客戶群嘅代入感
所以AV嚴格黎講係拍返俾果啲噁心「義父」睇嘅

佢地對呢啲執到平平均均嘅女興趣不大
港女對年輕人可能有文化沖擊 賣新鮮感可能有短炒價值
不過長輩們就應該無咩感覺

處於色情泛濫嘅國家
年輕人反而好消極 草食甚至絕事
而唯一吸引返年輕人回流嘅方法就係VR AV 同特色潮題
例如Tiktoker約戰/ Uber Eats捉埋入屋開餐 呢啲年輕人有共鳴嘅主題
而我完全見唔到呢個新人會走呢條路線嘅可能性
所以佢嘅話題性唔高 老中青都未必討好到
色情姐姐同痴女泛濫嘅情況下佢其實無咩突出
得香港媒體講到好大件事
而日本市場對今次嘅港女上陸反應冷淡
只有零星討論 都證明旁觀者清
洗腦式全民造星嘅技倆 日本啲呀伯係唔buy 嘅

5)承上 VR大勢所趨 照妖鏡下要求嚴苛

就係因為市場太老化 VR 係主要出路
而近拍必須高清有投入感 所以女優樣貌同氣質比以前更為重要
需要樣自然貼地啲反而更好 所以近期 強化人大軍嘅問題有所改善
啲廠商有心長做嘅 都開始揀返啲自然啲嘅樣(唔代表係純天然)

呢個VR趨勢正正就放大咗港女嘅缺點

樣同氣質 加埋把聲一定係人地贏
素小姐目前只係執到啲網紅水平
直播帶貨就得 VR一拍就變照妖鏡 點長遠發展落去

6)日本職場文化 業界嘅惡夢
非人生活點解傳媒會覺得係香港光榮

AV業界係一個好唔人性嘅行業
旬果就曾經暗示自己身體被嚴重玩爛咗 而且同樣情況嘅女優不在少數
佢俾後輩嘅建議係唔好去太盡
呢一行要成功就要訓身博 博你就身體問題多多日後自己受返晒

鈴木心春人間蒸發都好大可能係相似理由 其實睇網誌同跳軌新聞嘅時間軸
近乎肯定係自殺咗
不過業界有封口令 粉絲搵到啲眉目都係不了了之

兩位我都好鍾意 兩位都係公認幾成功嘅女優
佢地嘅職業道路上幾風光
現實都係大大把車落去佢地身上
有咩咁光榮呢

而啲片廠好多係黑底起家
當你機器咁洗係完全唔會客氣
除咗玩到女優身體嚴重創傷都無所謂

仲有好多鼓吹女優做月光族嘅Agent
叫啲女不斷整容 賭錢 煙酒毒 買名牌 叫牛郎
目的就係要班女優永遠上唔到岸 仲要愈拍愈多

做呢行嘅女 大部份係邊緣人
一係家庭破碎 一係嚴重童年陰影 社會性死亡 一係放棄自我
或者陷入難以解決嘅嚴重財困
總之唔係正常人會想入嘅行業
心理上欠缺支援 用紙醉金迷痳醉自己 所以容易被公司操控
出現欠債沉牛郎船之類嘅問題
無咩幾多係真係開心拍片為興趣

販賣色情對社會有用我唔否認
但係AV業界咁扭曲 啲港媒講到出國去做大明星咁 做乜撚嘢呀仲香港之光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞