正視聽 拒絕AV版PR造星 3-4月日本新人更值得支持!

358 回覆
89 Like 763 Dislike
唔好信PR用捧鏡嘅技倆去谷件牛肺
係度賣本土扮晒有認同感
港女上到國際舞台就係垃圾質素
繪麗奈就係女優當中嘅姜濤 老實講連老蘭啲女都不如

簡單講 全部傳媒一致力谷賣本土情懷=集體搵笨 同Mirror無分別

港女賺完你嘅錢仲會屌你地 之前嘅電子雞之亂 已經好明顯證明咗
港女一面仇男一邊想要男人錢
千祈唔好撐港女助長扮上菜吊高黎賣嘅風氣
反港女 撐日本 巴打先可以重奪話語權

日本妹收完錢起敬唔會亂屌恩客
都知尊重客人係基本 聽話先會有錢收
收足錢交足戲 唔會同你死魚咁款
港女錢就識收 戲假唔投入 床技係亞洲第尾 樣同身材更加狗也不屌

正視聽 請大家唔好歧視日本人
俾返啲credit 更落力更敬業嘅真・專業女優

之前AV新法導致嘅新人荒開始好轉
3-4月選擇真係唔少 何必屈就於劣幣呢

暫時個人首選 Kawaii 朝日いつき
天真有邪500人斬 有笑容有氣質又多水
Kawaii專搵一啲樣Pure嘅苗條女仔拍啲抽插到崩壞嘅潮吹片
睇開都知我講邊個 佢好有機會可以成為心春嘅後繼者
前題係佢要頂得順
佢做得起嘅話 佢加舞雪排面其實唔會差過啲大廠好多

Debut直接中出潮吹 樣同身型都好 仲邊有得輸
我地就係應該欣賞呢種敬業精神

呢啲質素上乘嘅後生女
絕對可以大牌啲 Debut影吓女神式大頭做吓訪問 之後出三本番 最後先解禁中出 再賣多套成開始潮吹

但係佢就直接入正題 所以值得支持
唔買對唔住自己

好過啲牛肺明明身經百戰仲扮晒第一次緊張咁 想吊高黎賣真係想嘔
500人斬可能吹得大咗啲 起碼人地唔會好似港女咁做雞想攞貞節牌坊

https://www.dmm.co.jp/digital/videoa/-/detail/=/cid=cawd00536/?i3_ref=search&i3_ord=1

Moodzy今期主力 三崎なな 三崎奈奈
賣淫底清純樣嘅反差感 波型都幾靚大細適中 絕對唔係港女果啲膠波
個樣都自然啲 眼鼻唔會直過間尺 充斥強化人間嘅市場入面 佢算幾順眼
令人覺得有女友感覺之餘 睇片都幾好砌
有啲潛力去爭柏木こなつ嘅淫底學妹/鄰家女孩市場

https://www.dmm.co.jp/digital/videoa/-/detail/=/cid=midv00309/

桐夜ゆうは 都係Moodzy
呢個最直接就係實力派空降落黎
佢定位就係類似夢乃あいか 夢乃愛華 實而不華嘅性器
少咗網紅樣果種俗氣 直接用實力征服所有男人 戰鬥力應該係好高級別

https://www.dmm.co.jp/digital/videoa/-/detail/=/cid=midv00341/?dmmref=actress_1083072&i3_ref=list&i3_ord=1

介紹住咁多先 俾時間我再更新

以下會繼續介紹更多優質日本妹 一齊討論拒絕劣幣
Part 2 反得有理
點解港女攻日不可取?
唔針對個人
大致上係廠商同PR媒體嘅錯

1)Mirror式宣傳

香港媒體舖天蓋地推廣,明明日本市場無關注度,純粹自吹自擂。 呢一點同Mirror姜濤成名方式一樣。靠媒體洗腦式一致吹奏,其實會令劣幣驅逐良幣。香港愚樂圈有版你睇。

2)同樣價錢不同質素

iPhone如果同小米同價錢 邊個咁傻揀小米
小米如果marketing 定位當自己旗艦品牌 咁咪得啖笑

同樣價錢梗係幫襯返日本妹啦
港產女優就係有呢個問題
啲片如果賣swag 嘅價錢點會有投訴?點會唔大賣呢?
就係市場定位嘅錯

一入行耍大牌 咩料呀姜濤咩

廠商以一線人物/大型新人嘅標準去推件一般嘅港女
究竟係廠商太有自信,定經理公司托大就真係未知之數

唯一可以確認嘅係,條女拍過電影賣過咸相仲上上過劣質成人平台Swag
都可以零討論零知名度 再突然變香港之光 本土文化人
點解會有傳媒用報導名星下海嘅編幅去報導一個質素一般般嘅港女呢?

啲傳媒反應仲誇張過當年三上悠亞高橋聖子出道,你話無利益?你話無造星?搵鬼信咩?
一隊Mirror足以證明現存嘅傳媒收錢講嘢,欠缺獨立思考同公道嘅編撰精神

3)盲撐留言似曾相識 不思進取

「點解唔可以支持自己人」 「本土就點都要撐」 「唔好屌啦 起步差係正常 俾啲時間可以進步架嗎」「前無古人 香港人輸出文化係得嘅」

以上呢啲盲撐「香港製造」搵水魚笨嘅留言
你去任何一個Mirror相關嘅文章影片都好
鏡粉嘅啲罐頭留言就係講呢啲 黎黎去去都係呢三幅屁
所以係同撐鏡無分別

4)日本市場反應淡 港媒反應過大

可能電子狗公唔知
基於盗版問題嚴重,AV最大嘅市場只計有俾錢嘅正版,仍然係日本實體碟DVD先係主流
依靠活動吸引觀眾 例如攝影會
反映當地消費市場嚴重落後
所以唔難發現好多人仲係用緊有DVD drive嘅Notebook

咁就解釋咗點解WFH文化令Swag彈起反而日本AV就直插
因為無咗實體店面銷售 而網上DMM銷量撐唔起業界
唔夠年輕化唔夠電子化

所以大部份DMM嘅片仍然未有Full HD真係大部份得720p 或更低
係一線廠啲大牌女優先會有多啲4k片

呢一點同人口老化有關 呀叔先係主流所以外國人覺得噁心嘅呀伯輪大米
其實係就返主要客戶群嘅代入感
所以AV嚴格黎講係拍返俾果啲噁心「義父」睇嘅

佢地對呢啲執到平平均均嘅女興趣不大
港女對年輕人可能有文化沖擊 賣新鮮感可能有短炒價值
不過長輩們就應該無咩感覺

處於色情泛濫嘅國家
年輕人反而好消極 草食甚至絕事
而唯一吸引返年輕人回流嘅方法就係VR AV 同特色潮題
例如Tiktoker約戰/ Uber Eats捉埋入屋開餐 呢啲年輕人有共鳴嘅主題
而我完全見唔到呢個新人會走呢條路線嘅可能性
所以佢嘅話題性唔高 老中青都未必討好到
色情姐姐同痴女泛濫嘅情況下佢其實無咩突出
得香港媒體講到好大件事
而日本市場對今次嘅港女上陸反應冷淡
只有零星討論 都證明旁觀者清
洗腦式全民造星嘅技倆 日本啲呀伯係唔buy 嘅

5)承上 VR大勢所趨 照妖鏡下要求嚴苛

就係因為市場太老化 VR 係主要出路
而近拍必須高清有投入感 所以女優樣貌同氣質比以前更為重要
需要樣自然貼地啲反而更好 所以近期 強化人大軍嘅問題有所改善
啲廠商有心長做嘅 都開始揀返啲自然啲嘅樣(唔代表係純天然)

呢個VR趨勢正正就放大咗港女嘅缺點

樣同氣質 加埋把聲一定係人地贏
素小姐目前只係執到啲網紅水平
直播帶貨就得 VR一拍就變照妖鏡 點長遠發展落去

6)日本職場文化 業界嘅惡夢
非人生活點解傳媒會覺得係香港光榮

AV業界係一個好唔人性嘅行業
旬果就曾經暗示自己身體被嚴重玩爛咗 而且同樣情況嘅女優不在少數
佢俾後輩嘅建議係唔好去太盡
呢一行要成功就要訓身博 博你就身體問題多多日後自己受返晒

鈴木心春人間蒸發都好大可能係相似理由 其實睇網誌同跳軌新聞嘅時間軸
近乎肯定係自殺咗
不過業界有封口令 粉絲搵到啲眉目都係不了了之

兩位我都好鍾意 兩位都係公認幾成功嘅女優
佢地嘅職業道路上幾風光
現實都係大大把車落去佢地身上
有咩咁光榮呢

而啲片廠好多係黑底起家
當你機器咁洗係完全唔會客氣
除咗玩到女優身體嚴重創傷都無所謂

仲有好多鼓吹女優做月光族嘅Agent
叫啲女不斷整容 賭錢 煙酒毒 買名牌 叫牛郎
目的就係要班女優永遠上唔到岸 仲要愈拍愈多

做呢行嘅女 大部份係邊緣人
一係家庭破碎 一係嚴重童年陰影 社會性死亡 一係放棄自我
或者陷入難以解決嘅嚴重財困
總之唔係正常人會想入嘅行業
心理上欠缺支援 用紙醉金迷痳醉自己 所以容易被公司操控
出現欠債沉牛郎船之類嘅問題
無咩幾多係真係開心拍片為興趣

販賣色情對社會有用我唔否認
但係AV業界咁扭曲 啲港媒講到出國去做大明星咁 做乜撚嘢呀仲香港之光

Viutv嘅質素真係好難同正宗女優比

盲嘅都識揀 拒絕代造星式捧新人拒絕造就姜濤/曹星如2.0
盲撐港妓與姜粉無異
打咁大段嘢,
你都真係on撚9
望真啲 深田詠美長髮版咁款 執到出晒事
咁你駁唔駁到一句呀?
駁到一早駁咗啦

咪仲撚on9 點做專業PR 呀 啲鏡粉都識copy and paste 你連鏡粉都不如

玩單機啦 反鏡都唔識反 難怪會撐隻女版姜濤
呢個正 遲啲介紹吓 想睇佢拍黑絲OL相部屋
不服來辯 貼圖貼片直接技術性較量
av post終於有嘈交
無咩可以嘈 條女唔P圖深田詠美咁樣 點買得落
最尾封殺
鬼有人駁到我咩
lm
幫推
全片廣東話已經值得睇啦多9餘
而家連av都係viu pr問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞