點解香港嘅老師人工咁高?

480 回覆
97 Like 285 Dislike
教畜唔止唔配收人工
直頭唔配做人 賤過當差

為咗谷入大學率
而恐嚇學生入唔大學就乞食
害到學生一身grant loan 都只係做小學畢業都做到工作
搞到大學生都要爭aco就知乜事

有權用到盡 恰啲學生唔識嘢就玩鳩佢
唔好話我俾教畜針對 唔信Google下基新剪頭髮事件 保良局訓練營 董之英欺凌 有辦你睇

中小學教畜只係一班同社會脫節仲要寸寸貢嘅寄生蟲

當差=我認我係爛仔 吹呀
教畜=誤人子弟仲喺度覺得自己德高望重

事實擺在眼前 不服來辯
做兒子啦 乜都唔使做
仲要係薯頭
吹水都做下功課啦豬閪,個豬腦坐撚住咗
係 但起碼學校肯批 肯比代課
都可以見到個趨勢係多後生升啦
呢個時勢 正正常常有返幾年年資 要升好易 唔洗睇到咁難
都真嘅 老嗰班一係退休一係移民都走幾多下,呢一水俾班後生升完又會到空窗期
易咗好多係真,但係咪好易?
做咗5~10年又無走嘅大撚把啦
我都係Poly工程,依家教緊書,渣嘅
不過我都仲係30K
升唔升係睇你做唔做到野,唔係睇年資,做左三五七年都係跟人地order做野,升你有L用?
其實有時直頭唔係睇「做唔做到野」,只係肯做已經ok, 有六至七年年資既係呢個時勢下已經算「資深」,身邊既大同有一半都已經acting /準備升
當然都要睇校情,有d學校真係唔多人走,咁就冇計
5個賤種放低負皮唔出聲
連屌我老母嘅勇氣都冇
垃圾果然垃圾

而家就有單13歲女童被非禮案
我有屌錯你垃核廢料咩
教畜賤過當差 1416 777 689
係你讀書廢,入埋啲Band 5 中學,啲老師先咁差。Band 1中學啲老師不知幾好,公開試應試策略,學科知識全部講得好清楚,真係用個心教你
1. 做得教畜果然同時代脫節 而家冇band5
2. 文中有邊句話我係band5? 我都係俾教畜洗腦入大學 搞到一身債嘅人
3. 我都話咗讀完大學都爭aco 做乜講咗老師教唔教你應試技巧
4. 連你都攻擊自己行家

連閱讀理解都差過人
難怪 教畜出到去連文員都做唔到

Teachers☕
文中邊句話我係老師
一睇就知你讀書唔成,人際關係極差,讀書俾人蝦,Band 5 教畜都廢事幫你,出到嚟搵唔到工,形成反人格反社會,你呢啲社會垃圾冇得救
唔係老師做乜走嚟護主?
除非屋企人做教畜
我讀書唔成 就唔會讀專科做工程狗啦
Band 5已經冇咗20年喇 死廢老
見有件社會垃圾想串下佢
不知幾開心
Band 5 仔
下次我開個Post 叫 特首應否上連登,
咁我咪變咗做特首
通常做得教畜
中學Band1尾2頭 淨係識死讀書 衣著同髮型好薯 樣衰 有體味 同同齡人脫節 仲好多老毒撚老姑婆
我連band3都唔係 垃圾教畜
#334 仲想唔認呀?
同啲中學老師熟啫
咁都可以俾人屈做老師
唔怪得急住護航
原來有熟人去誤人子弟
係人都知冇Band 5好耐,
唔用Band 5呢個名形容你,
點樣突顯你來自Band 3 尾學校嘅社會垃圾
你包庇教畜先係社會垃圾
我邊有一句係錯 垃圾人渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞