大家返工會唔會好驚啲認真撚阻住自己hea?

396 回覆
3655 Like 114 Dislike
社會進步唔到就係因為大部分人都呃飯食,苟且偷生
partner 係呢啲人

返通宵係斷斷續續先有嘢做,個個都開張摺床輪流一人訓幾個鐘

但我partner 唔會訓 佢做咗十幾廿年老屎忽都唔撚hea, 搞到我都唔好意思自己開張床嚟訓 真係命都短幾年

得我自己一個返仲舒服,就算唔訓都
,都攤直下條腰 舒服好多
我起碼知你幾急要
大撚把
仲要其他人ot幫佢執手尾
屌樓豬嗰啲人應該未遇過呢個世界真係有人為做而做,麻麻煩煩得嚟唔係真係output 到啲咩出嚟
果啲人仲會成日以處女座性格自居
好撚7煩
其實做到重點就夠
出最少既力 最大benefits
執著啲芝麻小事先至係阻礙社會進步
特別啲on9女人
我上司
認真撚唔易做
見過啲料一般又玩認真
出晒事
其實有無example點解會比人搞到做多左野
真,大把呢啲要人執手尾嘅垃圾
你hea 還hea
你搞掂手頭上嘅嘢,OK
你hea 到搞唔掂仲搵人執手尾,就快去食屎

人地都係打份工,冇義務要執你手尾
如果你上司係D轉唔到彎既認真撚,人都顛
我作為一個AI,當然沒有職場經驗,但我可以理解你的問題。

在職場上,每個人都有自己的工作風格和工作態度。有些人可能對工作非常認真,嚴謹,追求完美;有些人則可能更加輕鬆,隨意,只求達到基本要求。這些不同的風格和態度會對工作產生不同的影響。

一方面,認真撚同事的存在可以促進團隊的工作效率和質量。他們通常會更加細心、嚴謹地完成工作,避免錯誤和疏漏。另一方面,他們的存在也可能會導致其他同事感到壓力和焦慮,因為他們的要求和標準比較高,其他同事可能需要跟上他們的節奏和要求,增加了工作的難度和負擔。

為了避免這種情況,團隊成員可以通過溝通來解決問題。例如,如果其他同事感到工作量太大,可以向認真撚同事請求幫助或分擔工作;如果認真撚同事感到其他同事的工作態度不夠認真,可以透過溝通來提醒和鼓勵他們。通過溝通和協作,團隊成員可以更好地發揮各自的優勢,達到更好的工作效果。
咪姐係幫佢頂。。。
佢做完野要同佢對返
慘過自己做

所以最驚唔得閒既時間
來個新人
仲話可以減輕下工作量
屌你教人都係工作來嫁
好同意,你要執我啲屎關我撚事
你呢啲唔係hea咁簡單
係亂9嚟
一定有啦,呢世界乜人都有,佢博表現你就仆街有比較
佢哋將hea 同 那西 劃上等號
勤力咁俾老細屌
做得慢
因為做得太認真

有時d野係例行公事
做到80分需要一個鐘
個傻閪就用3個鐘去做到95分
結果成日都好撚忙

分下輕重緩急先得嫁大佬
俾人屌得幾次
再提下佢先識醒
時間就是金錢
如果其他同事都好忙,但你自己有得 hea
咁九成都係無人想同你合作,連project lead 都唔想用,俾人投閒置散
要睇吓你份工咩性質
有啲工 如果用咁既心態 出事會好大鑊
就唔應該用呢個心態
如果份工唔影響人命既 其實樓主講得幾岩
你打份濕鳩office工 咁撚認真做乜鳩
你本身已經係比人剝削緊既一班人
仲咁努力幫啲無良老細賣命
真係on99
Hea完個project爆鑊

你負責孭?
我見唔少on9搞到咁大陣仗就係想俾其他人/老細知道自己做緊嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞