大家返工會唔會好驚啲認真撚阻住自己hea?

396 回覆
3655 Like 114 Dislike
返過份parttime sales
俾認真撚同事討厭
原因係我架唔中會遲到 佢覺得我阻住公司營運
勁憎D奴隸鬥遲走
做好晒D趕既野 又夠鐘收工 都唔走 係到磨爛蓆
仲要人工又唔係高
每人追求既野唔同,有人想喺工作上搵到滿足感成就感,而唔係只想逗份人工去
hea唔係問題 hea到卸晒膊俾同事孭先係問題
周街都係呢啲返工做薪水小偷freeride嘅人 希望唔係你
點少十倍呀 爭個零喎Ching
你炒散?
所以話 依個世界起碼有7成人都係呃飯食
認真工作都有得屌
仲要癲到有幾千正皮
咩叫認真撚
睇咩工啦,普通sales文職個啲咪會憎,但關乎命嗰啲就唔同講法,即係工程醫生嗰啲
長工
但presentation 差其他人好難明
得你自己得益
又損人
人工高就好
咁有d 人想搵多d 有表現冇計喇
有d 人屋企有錢咪表現都唔會理
就係表現好d 有位升
講真,高就唔係好高,但現階段都叫夠食夠住儲到錢下先,放假嗰時係真放假可以盡情放鬆或者出去玩
屌真
上份工遇到條柒頭 明明都係入職冇耐 但唔講以為公司有佢份
你自己勤力咪算 仲要搞著我 上司都未出聲就係度assign啲task比我做
Hea還hea hea到要人執手尾個啲就屌佢老母臭閪
屌,咁撚似大學gp pj d free rider
我家陣人工上到4字就冇得咁
但好多人5字都可以鳩下
冇咩既 咪剩係叫佢print野scan野執format
每年升職加人工嗰陣會反映返架啦
佢ok咪大家開心
呢個post真係睇壞人
事實上根本好少人係識得hea到交到貨而唔使人執手尾
你就日日準時收工 人地就要趕deadline趕住執手尾
屌你都費事
真係要學嘅 就帶個腦番工學下點樣hea得黎又冇人屌份嘢
表達得咁健康既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞