大家返工會唔會好驚啲認真撚阻住自己hea?

396 回覆
3655 Like 114 Dislike
咁依啲仲黑人憎
咁真係仆得街
大公司jj表示9秒9做撚晒掉俾下一手
之後幾日都有得hea
製造極多垃圾 仲要你OT改翻啱佢啲垃圾 完全negative input
我都認識有d友根本hea到好多甩漏,但成日以為自己d野過到關
但因為知佢天生hea冇責任感,同佢講都廢時。
結果其他人幫佢頂,希望呢d友唔會背後屌幫佢頂嘅人係認真撚⋯⋯
有時認真唔緊要
佢自己解決返個問題就無所謂
有d係度懶認真搞屎棍又收唔到科
屌柒佢老母
咩都要快即係咩都唔駛快
咁你咪自己繼續認真hea, 唔好阻到人搏升職加薪
佢最慘就係會搞到我多咗野做
咁真係仆街
不嬲都扮工
態度正確
最慘佢D態度懶係認真,嚴陣以待咁準備做一樣野,但出到嚟個結果都冇乜特別
我自己就鍾意hea 住呢埋一邊靜靜雞做好佢,搞到咁大陣仗都唔知做乜,出到嚟唔會差得過人

太chur 同成日搞到氣氛好緊張
搞到工作效率同表現差過平時hea mode
明明唔趕都搞到好似份野好趕同好嚴重咁

以前份工有同事係咁,但佢係扮到好撚認真同緊張,上司以為佢好撚忙同好認真,其實佢成日遲返早放,又成日走咗去偷懶,功勞佢拿哂,鑊就人地咩,好撚賤
無呢啲認真撚 你邊有得hea
隔離DEPT有一個
好多人都好憎佢 佢條TEAM成日換人
但係勁既 5年入面跳左4級
有 投訴同事lunch time傾計嘈
Lunch time都唔俾人傾下計 返圖書館咩
驚hea撚做豬隊友阻住自己收工多d
一係就A膊推野過黎
我係怕啲鳩hea撚唔識分輕重累全家
跟番自己個節奏咪姐係冇變過工作量,日日都係做咁多
咁係你寵壞佢姐
爆一獲大嘅 佢下次就識點做架啦
捉到你有少少錯就開大聲公mode:啊邊個依度錯喎
自己柒嗰時就推落人地度
哦 咁deadline 聽朝9點
最鐘意你呢啲同事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞